Liu Shiquan, manager general al agenției spune că oamenii de știință vor lucra în vederea dezvoltării unor trenuri de superviteză ale viitorului, care să poată „zbura pe sol”.
„Compania are experiență în astfel de inovații și a acumulat know-how tehnologic prin proiecte majore, având capacități crescute de simulare, modelare și experiementare pentru a implementa astfel de proitecte la scară largă, la fel și capacitatea de design pentru aeronave supersonice, toate reprezentând o bază importantă pentru dezvoltarea proiectului acestui tren de mare viteză”, se arată în ziarul oficial al agenției.
Având colaborări cu Ministerul chinez al Apărării, Agenția pentru Știință aerospațială și Tehnologie a fost deja implicată în dezvoltarea sateliților, rachetelor și bombelor.
China este deja posesoarea celei mai mari rețele de trenuri de mare viteză din lume și este hotărâtă să surclaseze competiția și îi viitor. Oamenii de știință chinezi vor lucra cu peste 20 de institute de cercetare, atât locale, cât și internaționale, în încercarea de a crea trenurile care să se deplaseze cu peste 4.000 km/h.
Chiar dacă trenul zburător poate părea o realizare extrem de îndepărtată, chinezii au și alte planuri relizabile în termen mult mai scurt, cum ar fi trenul intercity care călătorește cu 965 km/h.