Incendiu la Serum institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume – VIDEO

Publicat: 21 01. 2021, 13:56
Actualizat: 21 01. 2021, 14:00
Incendiu la Serum institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume / Foto: Twitter

Un incendiu a izbucnit la Serum institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Se pare că producţia vaccinului împotriva coronavirusului nu ar fi afectată.

 

Conform Reuters, incendiul a izbucnit la Serum institute din Pune, India, dar nu ar afecta producţia vaccinului împotriva coronavirusului.

Potrivit ndtv.com, este puţin probabil ca incendiul să afecteze producţia de Covishield, vaccinul anti-coronavirus dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

Se fac eforturi masive pentru a stinge flăcările.

Serum Institute of India, care se laudă a fi „cel mai mare producător de vaccinuri din lume”, se întinde pe o suprafaţă de 100 de acri în Pune.

Manjari, complexul în care a izbucnit incendiul, se află la câteva minute de mers cu maşina de zona în care sunt produse vaccinurile anti-Covid, au spus surse.

Imaginile arată fumul uriaş care ies din clădiri.

„Erau patru persoane în interiorul clădirii. Am salvat trei până acum”, au spus pompierii.

Incendiu puternic în Buzău, la un depozit de materiale reciclabile. Din cauza fumului dens, a fost trimis un mesaj RO-ALERT / FOTO

Potrivit Instectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul s-a declanșat la un depozit de electrocasnice. Focul s-a întins rapid pe o suprafață de 500 metri pătrați și există pericolul să cuprindă și o hală învecinată.

La fața locului s-a intervenit cu zeci de pompieri. Din fericire, până în prezent, nu există victime. Opt mașini de stingere și o autoscară acționează pentru oprirea focului.

Din cauză că au existat degajări mari de fum, autoritățile au tranmis mesaj RO-ALERT oamenilor din zona unde a izbucnit incendiul.

Incendiu major cu degajări mari de fum produs la ROMRECYCLING, Șos. Pogoanele (Zona Industrială), Mun. Buzău. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricții rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare! Recomandări transmise de ISU BZ„, se arată în mesajul RO-ALERT.