Închisoare secretă, descoperită în subsolul unei cabane din Rusia. E posibil să fi existat și un crematoriu, în subteranul clădirii (VIDEO)

Publicat: 20 07. 2021, 22:27
Actualizat: 20 07. 2021, 23:04

Presa din Sankt Petersburg a relatat, luni, că a descoperit o închisoare subterană secretă deghizată într-o cabană și care avea inclusiv ceea ce bănuiesc jurnaliștii a fi un crematoriu într-un sat de pe lângă cel de-al doilea oraș ca mărime din Rusia, potrivit Hotnews, care citează The Moscow Times.

O filmare publicată de publicația 47news.ru, din Sankt Petersburg, arată două celule cu paturi și toalete într-un subsol inundat, iar lângă una dintre celule, jurnaliștii au filmat intrarea în ceea ce pare un al doilea subsol, dar care este inaccesibil pentru că e inundat.

Mai mult, accesul la celule din subsol se face printr-un garaj în care pot intra dubițele poliției și care coboară direct în subsol, potrivit imaginilor filmate din curte.

 

De asemenea, în spatele casei s-ar fi descoperit o baie care are o trapă secretă ce duce la „un cuptor de mărimea unui corp uman”.

Potrivit sursei citate, autoritățile au declarat că analiza experților a arătat „rămășițe biologice” în cuptor, dar nu a indicat dacă acestea sunt rămășițe umane sau animale.

Un alt video despre care ziarul spune că a fost obținut de la anchetatori arată cabana din lemn și împrejurimile proprietății, inclusiv un gard de 3 metri degradat.

 

47news.ru a spus că echipa sa de filmare a vizitat respectiva clădire, după ce au fost informați despre existența sa „de către unii migranți care ar fi putut să jefuiască bunurile rămase, dar nu au putut ține ceea ce au văzut pentru sine”.

Citând surse anonime, 47news.ru a spus că primul proprietar al acestei închisori a fost identificat ca un fost șef al unei unități de detenție preventivă, care s-a pensionat în 2004 și a murit la 51 de ani în 2018.

Al doilea proprietar ar fi un om de afaceri și infractor, în vârstă de 50 de ani, care a fost condamnat prima dată pentru răpire în 2001 și care și-a schimbat numele în „Escobar” în 2010.

După ce descoperirea a câștigat atenția presei ruse, iar localnicii s-au dus să viziteze locul, întreaga clădire a fost dezafectată cu buldozerul la cererea Comitetului de Investigații.

„Nu comentăm acest lucru în niciun fel”, a spus purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigații pentru Podyom, când i s-a cerut să-și explice prezența acolo în 2018 și 2020.

Potrivit 47news.ru, anchetatorii au ajuns pe o pistă moartă încercând să afle originile închisorii subterane secrete.

CITEȘTE ȘI: