O echipă de cercetători din Israel încearcă să utilizeze inteligența artificială pentru a le permite oamenilor să înțeleagă mai bine limbajul animalelor.
Cercetătorii din Tel Aviv sunt foarte aproape de a primi un premiu în valoare de 10 milioane de dolari pentru descifrarea limbajului animalelor.
Potrivit acestora, ei au dezvoltat algoritmi de învățare automată pentru a „traduce” sunetele emise de lilieci, arată Antena3.
„Așa cum Piatra Rosetta a dezvăluit secretele hieroglifelor, sunt convins că puterea inteligenței artificiale ne poate ajuta să deblocăm conversația între specii”, a spus Jeremy Coller, președintele fundației care a lansat provocarea Coller Dolittle, ce vizează comunicarea bidirecțională între specii.
„În ultimii ani, înțelegerea de către comunitatea științifică a tiparelor de comunicare ale organismelor non-umane a progresat enorm”, a spus profesorul Yossi Yovel de la Universitatea din Tel Aviv, președintele Premiului Coller Dolittle și coautor al studiului asupra liliecilor.
„Cred că nicio programare IA nu poate înlocui pe termen lung cunoștințele detaliate despre societatea în care animalele comunică”, a spus Robert Seyfart, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania.
Marele premiu pentru pentru găsirea unei soluții de a vorbi cu animalele poate fi o investiție de capital de 10 milioane de dolari sau un premiu în numerar de 500.000 de dolari.
Sursa foto: Envato Elements