„Nu știm cu ce fel de persoană negociază liderul Coreei de Nord. Ar putea să anuleze înțelegerea până să ajungă acasă,” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Mohammad Bagher Nobakht. „Acest individ nu reprezintă americanii, iar ei cu siguranță se vor îndepărta de el la următoarele alegeri.”
Trump și Kim Jong-un au convenit marți să lucreze în scopul denuclearizării complete a Peninsulei Coreene, în schimbul angajamentului Washingtonului de a oferi Phenanului garanții de securitate.
Donald Trump a anunțat la 8 mai 2018 că retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul. Sâmbătă, liderul de la Casa Albă a declarat că nu va mai sprjini declarația comună a liderilor statelor din Grupul țărilor puternic industrializate (G7).
.@G7 Press Briefing in Charlevoix, Canada, prior to departing for Singapore! https://t.co/75y1SXuwuU
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 9, 2018
Israelul, care a susținut retragerea Statelor Unite din acordul nuclear, a lăudat summitul din Singapore. „Este un pas important în denuclearizarea Peninsulei Coreea”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu. „Președintele Trump a adoptat o poziție clară împotriva încercării Iranului de a obține arme nucleare, cât și împotriva beligeranței sale în Orientul Mijlociu.”
Donald Trump s-a declarat dispus să încheie o nouă înțelegere nucleară cu Teheranul, considerând că acordul semnat în timpul Administrației Obama a fost un eșec.
Celelalte state implicate în acordul nuclear – Marea Britanie, China, Franța, Germania și Rusia – au criticat decizia Statelor Unite de a se retrage și încearcă să mențină acordul.