Israelul instituie carantină obligatorie pentru toţi turiștii, chiar şi cei vaccinaţi anti-Covid. Există o singură condiție, pentru a evita măsura

Publicat: 09 07. 2021, 22:08
Actualizat: 09 07. 2021, 22:20
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Autoritățile din Israel au decis să înăsprească, din nou, regulile pentru turiștii care intră în această ţară, chiar și cei vaccinați anti-Covid, începând cu data de 16 iulie. Aatdel, toate persoanele sunt obligate să se izoleze până la primirea unui rezultat negativ la testul de coronavirus, măsura fiind luată din cauza creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Toate persoanele, inclusiv cele complet vaccinate şi cele care s-au vindecat de pe urma COVID-19, vor trebui să intre într-o carantină de 24 de ore după intrarea în ţară, sau cel puţin până la aflarea rezultatului testului la coronavirus efectuat pe aeroport, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

În prezent, este permisă intrarea în ţară doar a unui număr limitat de turişti vaccinaţi, iar testarea pe aeroport este obligatorie. Anterior, existau excepţii pentru persoanele vaccinate sau care trecuseră prin infecţia cu coronavirus.

Acum, orice persoană sosită din ţări pentru care s-a emis o alertă specială de călătorie din cauza incidenţei ridicate a infectărilor trebuie să intre într-o carantină suplimentară de 10 zile, a mai precizat Ministerul Sănătății din Israel.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, numărul infectărilor a crescut semnificativ în ultima săptămână, vineri fiind raportate 450 de cazuri noi, inclusiv 39 grave.

Și mai grav, cele mai multe cazuri noi sunt provocate de varianta Delta, mai contagioasă, depistată iniţial în India.

Din cei 9,3 milioane de locuitori din Israel, peste 5,7 milioane au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 5,2 milioane au încheiat schema de vaccinare.

Israelul a raportat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer, pe fondul creșterii numărului de infectări cu tulpina Delta

Israel a raportat o scădere a eficacităţii vaccinului anti-Covid de la Pfizer, pe fondul creșterii numărului de infectări cu tulpina Delta a noului coronavirus, care devine dominantă la nivel global, dar şi a eliminării restricţiilor din această țară.

Israel a renunţat la toate formele de restricţii, inclusiv purtarea măştilor de protecţie, însă purtarea măştii a fost reintrodusă parţial.

„Eficacitatea vaccinului în prevenirea infectării şi a cazurilor simptomatice a scăzut la 64%”, a anunţat ministerul Sănătăţii din Israel.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează că vaccinul rămâne eficient în prevenirea cazurilor grave. Vaccinul are o eficacitate de 93% în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor grave de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: