Katz efectuează o vizită în Japonia, unde caută susținere pentru adoptarea unei linii mai dure împotriva Teheranului, sprijinită și de președintele american Donald Trump. Recent, președintele SUA a afirmat că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce „oricând”.
„Dacă eforturile internaționale conduse de președintele SUA Donald Trump nu ajută la blocarea eforturilor Iranului de a avea capacități nucleare, atunci Israelul va acționa militar. Acordul nuclear poate suferi modificări pentru a ne asigura că Iranul nu va deține niciodată arme nucleare”, a declarat Katz.
De-a lungul istoriei, Israelul a mai recurs în mod unilateral la folosirea mijloacelor militare, chiar și fără acordul principalului său aliat, SUA. Spre exemplu forțele israeliene au atacat în 2007 reactoare nucleare din Siria, iar în 1981 a atacat Irakul. Cu toate acestea, o acțiune militară îndreptată împotriva Iranului ar crește instabilitatea din regiune și ar provoca o eventuală reacție militară a Teheranului.