Un IT-ist aflat în concediu medical din 2008 a dat în JUDECATĂ compania IBM pentru că nu a primit nicio mărire de salariu în ultimii 15 ani

Un IT-ist aflat în concediu medical din 2008 a dat în JUDECATĂ compania IBM pentru că nu a primit nicio mărire de salariu în ultimii 15 ani
Un angajat aflat de 15 ani în concediu medical a dat în judecată compania pentru că nu a primit nicio mărire de salariu / Sursa foto: Metro.uk
Publicat: 15/05/2023, 17:04
Actualizat: 15/05/2023, 17:06

Un IT-ist aflat în concediu medical din 2008 a dat în judecată compania la care lucra, IBM, un gigant în domeniul tehnologiei, pentru discriminare. El este nemulțumit că nu a primit o mărire de salariu în ultimii 15 ani.

Ian Clifford susține că este victimă a discriminării, pentru că IBM, compania la care este angajat, nu a primit nicio mărire de salariu în perioada 2008-2023, cât timp a lipsit de la muncă, din motive medicale.

Specialistul IT primește peste 54.000 de lire sterline pe an și i se garantează că va primi salariul până la 65 de ani, ceea ce înseamnă că va pune în buzunar mai mult de 1,5 milioane de lire sterline.

Dar Clifford a susținut că angajatorul „nu este suficient de generos”, susținând că salariul său de 54.028 de lire sterline va „scădea” în timp din cauza inflației, relatează publicația Metro.

Un judecător a respins cererea angajatului aflat în concediu medical de 15 ani, menționând că a primit deja „beneficii substanțiale” și un „tratament preferențial”.

Clifford a intrat în concediu medical în septembrie 2008 și, iar în 2013 a făcut o plângere că nu a primit nicio creștere salarială și era nemulțumit și pentru banii primiți pentru zilele de concediu, în ultimii cinci ani.

Trebuie să încaseze în total peste 1,5 milioane de lire

În aprilie 2013, când Clifford avea peste 30 de ani, s-a ajuns la un „acord de compromis” și plângerile sale au fost soluționate prin înscrierea lui în planul de persoane cu dizabilități al companiei.
Conform planului, o persoană care nu poate lucra nu este concediată, dar rămâne angajată și „nu are nicio obligație de a lucra”, conform declarațiilor făcute în fața instanței de IBM.

Un angajat din plan are „dreptul” până la recuperare, pensionare sau deces, dacă acestea apar mai devreme, să primească 75% din câștigurile convenite prin contract.

În cazul lui Clifford, salariul a fost de 72.037 lire sterline – ceea ce înseamnă că din 2013 a fost plătit cu 54.028 lire sterline pe an după ce i s-au dedus cei 25%. El trebuie să aibă parte de acest beneficiu timp de peste 30 de ani, până la vârsta de 65 de ani, ceea ce înseamnă că trebuie să încaseze în total peste 1,5 milioane de lire.

El a fost plătit, de asemenea, cu 8.685 de lire sterline pentru a-și soluționa plângerile legate de plata de concediu în 2013 și a fost de acord să nu mai depună niciodată o plângere cu privire la aceleași probleme.

Dar, în februarie 2022, Clifford a chemat în instanță compania IBM cu noi cereri de discriminare a persoanelor cu dizabilități. El a spus că a fost tratat „nefavorabil”, fără nicio creștere a salariului din 2013 sau dreptul la concediu și s-a comparat cu un angajat fără dizabilități care ar fi fost plătit întregul salariu în timpul vacanței.

„Scopul planului a fost să ofere securitate angajaților care nu pot lucra – acest lucru nu a fost realizat dacă salariile au fost înghețate pentru totdeauna”, a spus el în fața judecătorilor.

Judecătorul de caz i-a respins, însă cererile. Angajații activi pot primi creșteri de salariu, dar angajații inactivi nu, este o diferență, dar nu este, în opinia mea, un prejudiciu cauzat de ceva care rezultă din dizabilitate. Chiar dacă valoarea celor 50.000 de lire sterline pe an s-a înjumătățit în 30 de ani, este totuși un beneficiu substanțial. Este un tratament mai favorabil”, a punctat magistratul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți...
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar