Un IT-ist aflat în concediu medical din 2008 a dat în JUDECATĂ compania IBM pentru că nu a primit nicio mărire de salariu în ultimii 15 ani

Un IT-ist aflat în concediu medical din 2008 a dat în JUDECATĂ compania IBM pentru că nu a primit nicio mărire de salariu în ultimii 15 ani
Un angajat aflat de 15 ani în concediu medical a dat în judecată compania pentru că nu a primit nicio mărire de salariu / Sursa foto: Metro.uk
Publicat: 15/05/2023, 17:04
Actualizat: 15/05/2023, 17:06

Un IT-ist aflat în concediu medical din 2008 a dat în judecată compania la care lucra, IBM, un gigant în domeniul tehnologiei, pentru discriminare. El este nemulțumit că nu a primit o mărire de salariu în ultimii 15 ani.

Ian Clifford susține că este victimă a discriminării, pentru că IBM, compania la care este angajat, nu a primit nicio mărire de salariu în perioada 2008-2023, cât timp a lipsit de la muncă, din motive medicale.

Specialistul IT primește peste 54.000 de lire sterline pe an și i se garantează că va primi salariul până la 65 de ani, ceea ce înseamnă că va pune în buzunar mai mult de 1,5 milioane de lire sterline.

Dar Clifford a susținut că angajatorul „nu este suficient de generos”, susținând că salariul său de 54.028 de lire sterline va „scădea” în timp din cauza inflației, relatează publicația Metro.

Un judecător a respins cererea angajatului aflat în concediu medical de 15 ani, menționând că a primit deja „beneficii substanțiale” și un „tratament preferențial”.

Clifford a intrat în concediu medical în septembrie 2008 și, iar în 2013 a făcut o plângere că nu a primit nicio creștere salarială și era nemulțumit și pentru banii primiți pentru zilele de concediu, în ultimii cinci ani.

Trebuie să încaseze în total peste 1,5 milioane de lire

În aprilie 2013, când Clifford avea peste 30 de ani, s-a ajuns la un „acord de compromis” și plângerile sale au fost soluționate prin înscrierea lui în planul de persoane cu dizabilități al companiei.
Conform planului, o persoană care nu poate lucra nu este concediată, dar rămâne angajată și „nu are nicio obligație de a lucra”, conform declarațiilor făcute în fața instanței de IBM.

Un angajat din plan are „dreptul” până la recuperare, pensionare sau deces, dacă acestea apar mai devreme, să primească 75% din câștigurile convenite prin contract.

În cazul lui Clifford, salariul a fost de 72.037 lire sterline – ceea ce înseamnă că din 2013 a fost plătit cu 54.028 lire sterline pe an după ce i s-au dedus cei 25%. El trebuie să aibă parte de acest beneficiu timp de peste 30 de ani, până la vârsta de 65 de ani, ceea ce înseamnă că trebuie să încaseze în total peste 1,5 milioane de lire.

El a fost plătit, de asemenea, cu 8.685 de lire sterline pentru a-și soluționa plângerile legate de plata de concediu în 2013 și a fost de acord să nu mai depună niciodată o plângere cu privire la aceleași probleme.

Dar, în februarie 2022, Clifford a chemat în instanță compania IBM cu noi cereri de discriminare a persoanelor cu dizabilități. El a spus că a fost tratat „nefavorabil”, fără nicio creștere a salariului din 2013 sau dreptul la concediu și s-a comparat cu un angajat fără dizabilități care ar fi fost plătit întregul salariu în timpul vacanței.

„Scopul planului a fost să ofere securitate angajaților care nu pot lucra – acest lucru nu a fost realizat dacă salariile au fost înghețate pentru totdeauna”, a spus el în fața judecătorilor.

Judecătorul de caz i-a respins, însă cererile. Angajații activi pot primi creșteri de salariu, dar angajații inactivi nu, este o diferență, dar nu este, în opinia mea, un prejudiciu cauzat de ceva care rezultă din dizabilitate. Chiar dacă valoarea celor 50.000 de lire sterline pe an s-a înjumătățit în 30 de ani, este totuși un beneficiu substanțial. Este un tratament mai favorabil”, a punctat magistratul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Ce presimțire a avut Emily Burghelea înainte de accident: ”Mi-am imaginat un înger alb”
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Frumusețea nu aduce fericire. Ce se întâmplă cu oamenii care arată prea bine?
×