Italia devine prima țară din Europa care va produce vaccinul rusesc Sputnik V
Italia, prima țară din Europa care va produce vaccinul Sputnik V! Rușii mai poartă discuții cu Germania și Franța. Fondul rus de investiții directe RDIF va coopera cu Adienne Pharma & Biotech din Elveția, pentru a produce vaccinul Sputnik V în Italia, a anunțat chiar director executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.
Dacă vaccinul Sputnik V va primi aprobarea AEM (Agenția Europeană a Medicamentelor), dozele vor fi rezervate doar Italiei, informează Rai 3, citat de Mediafax.
Vaccinul Sputnik V, eficacitate de 92%
Sputnik V oferă o rată de eficacitate de 92% pentru prevenirea infecțiilor cu COVID.
„Ne aflăm în tratative cu guvernul Italiei. Există multe regiuni care doresc Sputnik V, care vor să îl produc pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm cu compania Adienne Pharma & Biotech din Elveția pentru a produce Sputnik V în Italia”, a declarat Dmitriev.
Italia va controla produsul și vor apărea noi locuri de muncă, vești tocmai bune într-o pandemie care a secat economia.
Politico.eu precizează că această companie va porni producția în iulie și va produce 10 milioane de doze până la finele anului.
Vaccinul, produs lângă Milano
Vaccinul va fi produs lângă Milano, fiind destinat exclusiv pieței italiene, dacă va fi aprobat de AEM.
Dacă nu va fi primită unda verde, producția va ajunge în țările care au aprobat vaccinul Sputnik V.
RDIF mai discută cu Germania și Franța. AEM a început evaluarea vaccinului Sputnik V și va căuta dovezi suficiente pentru autorizare.
Ungaria a devenit primul stat din UE care folosește vaccinul rusesc Sputnik V, comandând două milioane de doze, în trei luni, care vor fi folosite la vaccinarea unui milion de oameni.
Pe de altă parte, tot mai puțini ruși sunt dispuși să facă vaccinul anti-COVID (30%)! Ei invocă efectele secundare, rezultatele testelor clinice în standby și 16% consideră că vaccinarea pur și simplu „nu are sens”.
Cu toate acestea, patru milioane de ruși s-au vaccinat până acum anti-COVID, anunță agenția TASS.
Sociologul Aleksei Levinson, de la Centrul Levada, spune că vaccinul Sputnik V a fost lansat de Kremlin „ca o armă ideologică”.