Prima pagină » Știri externe » Italia: Încălzirea centrală va fi restricționată, iar oamenii sunt îndemnați să își dea termostatele mai încet

Italia: Încălzirea centrală va fi restricționată, iar oamenii sunt îndemnați să își dea termostatele mai încet

Italia: Încălzirea centrală va fi restricționată, iar oamenii sunt îndemnați să își dea termostatele mai încet

Italia ia măsuri în privința furnizării căldurii în sistem centralizat.  Încălzirea centrală va fi restricţionată la iarnă, iar italienii care au propriile centrale au fost sfătuiţi să dea termostatele mai jos cu un grad și să le oprească încă o oră pe zi.

Conform unui nou decret guvernamental, clădirile se vor confrunta cu încă cincisprezece zile fără încălzire centrală, informează BBC.

De asemenea, italienilor li se va spune să-și reducă încălzirea cu un grad și să o oprească încă o oră pe zi.

Unele clădiri vor fi scutite, inclusiv creșe și spitale.

Guvernele din întreaga Europă caută să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Multe țări erau dependente de gazul din Rusia, care a fost restricționat în urma războiului din Ucraina.

Înainte de invazia din februarie, Italia era al doilea cel mai mare importator de gaz rusesc din UE, importurile reprezentând 40% din totalul ofertei sale.

Aceasta a scăzut acum la doar 10%, deoarece Roma s-a orientat către alte surse de energie și gaze naturale lichefiate.

De obicei, țara restricționează utilizarea încălzirii centrale în lunile mai calde.

Astfel de măsuri au fost luate și în Franța, Germania și Spania

În Franța, locuințele și birourile vor fi încălzite la maximum 19 grade Celsius, nu va fi apă caldă în clădirile publice, iar temperatura din piscine și săli de sport va fi, de asemenea, redusă.

Interdicția de a lăsa ușile deschise în magazinele încălzite sau cu aer condiționat, care era anterior în vigoare în unele zone, a fost extinsă la nivel național.

Și Spania a ordonat anterior ca încălzirea să nu depășească 19 grade Celsius, precum și ca ușile să fie închise pentru a nu risipi căldura și ca luminile din vitrinele magazinelor să fie stinse după ora 22:00.

Germania a încetat să mai lumineze monumentele și clădirile publice și a avertizat că încălzirea ar putea fi oprită la intrările, coridoarele și foaierele clădirilor publice.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele

Citește și