Joe Biden dă undă verde Ucrainei să bombardeze Rusia cu arme occidentale. Putin ar putea recurge la arsenalul NUCLEAR

Joe Biden dă undă verde Ucrainei să bombardeze Rusia cu arme occidentale. Putin ar putea recurge la arsenalul NUCLEAR
Biden avertizează ce se va întâmpla dacă Ucraina va CAPITULA: „Polonia va fi următoarea...”/ Putin amenință că aliații săi vor bombarda Occidentul. Sursa Colaj Foto- Profimedia/Shutterstock
Publicat: 31/05/2024, 02:25
Actualizat: 31/05/2024, 02:35

Ucraina a primit „undă verde” de la câțiva aliați membri NATO pentru a lovi țintele militare de pe teritoriul Federației Ruse.

Guvernul de la Kiev susține că este o măsură necesară pentru a stopa orice viitor bombardament rusesc asupra zonelor populate de civili din Ucraina.

Kremlinul se simte „încolțit” și ar putea lua decizia de a recurge la folosirea arsenalului nuclear.

Danemarca îi acordă permisiunea Ucrainei să atace Rusia cu avioane F-16

Ucraina are permisiunea Danemarcei să bombardeze teritoriul Federației Ruse cu avioanele F-16 furnizate de guvernul danez. Dar cu o condiție: trebuie să lovească doar țintele militare pe teritoriul Rusiei.  Kievul a primit recent permisiunea Franței și Marii Britanii de a bombarda teritoriul Federației Ruse cu arme occidentale.

Danemarca a fondat coaliția„ avioane de luptă pentru Ucraina”, alături de ea fiind și  Țările de Jos.  Grupul de țări s-a angajat să furnizeze Kievului avioane F-16 după permisiunea dată de Joe Biden anul trecut și să ajute la pregătirea piloților pentru a opera avioanele de generația a patra fabricate din SUA.

Danemarca îi acordă permisiunea Ucrainei să atace Rusia cu avioane F-16. Sursa Foto: Shutterstock
Danemarca îi acordă permisiunea Ucrainei să atace Rusia cu avioane F-16. Sursa Foto: Shutterstock

Primul lot de F-16 daneze este de așteptat să fie predat Ucrainei în această vară. În ultimele săptămâni, Ucraina a cerut partenerilor NATO să-i permită să lovească teritoriul Rusiei cu arme occidentale.

Joe Biden îi acordă permisiunea Ucrainei să lovească forțele rusești cu rachete ATACMS

Președintele american Joe Biden i-a acordat guvernului de la Kiev permisiunea de a lovi în inima Rusiei cu orice armament american.

 „Președintele a dat recent directiva echipei sale ca să asigure Ucraina că poate folosi armele furnizate de SUA pentru a contracara ofensiva rusească din Harkov, așadar, Ucraina poate bombarda forțele rusești care se pregătesc să-i atace teritoriul”, a declarat un oficial sub anonimat pentru CNN.

Ucraina încă are restricții de a lovi Moscova, Sankt Petersburg sau orice altă țintă civilă din Federația Rusă. Atacurile cu rachete de rază lungă de fabricație americană vor fi limitate doar la forțele și bazele militare de pe teritoriile rusești din apropierea regiunii Harkov.

Armata ucraineană a raportat că a lovit ieri dimineață feribotul rusesc Kerci din Crimeea, în noaptea dintre 29 și 30 mai, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.  Două feriboturi au fost avariate. Rușii susțin că au respins bombardamentul.

Joe Biden îi acordă permisiunea Ucrainei să lovească forțele rusești din preajma regiunii Harkov. Sursa Foto- Profimedia
Joe Biden îi acordă permisiunea Ucrainei să lovească forțele rusești din preajma regiunii Harkov. Sursa Foto- Profimedia

Kremlinul ar putea scoate „nucleara” din debara. Ar fi pentru prima dată din 1990

Un membru al unui grup rus de experți a sugerat Kremlinului să ia în considerare o explozie nucleară „demonstrativă”. Scopul este să convingă  Occidentul să nu-i mai permită Ucrainei să  folosească armele de fabricație occidentală împotriva Rusiei. Propunerea a fost făcută de Dmitri Suslov, membru al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare cu sediul la Moscova, scrie Reuters.

El a făcut declarația la o zi după ce președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că membrii NATO din Europa „se joacă cu focul” dacă îi permit guvernului de la Kiev să folosească armele occidentale pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei. Dictatorul rus mai avertizează că acest act ar putea declanșa al Treilea Război Mondial. Suslov spune că Rusia trebuie să acționeze pentru a descuraja Occidentul să treacă pe linia roșie:

„Pentru a confirma seriozitatea intențiilor Rusiei și pentru a-i convinge pe oponenții noștri de disponibilitatea Moscovei de a escalada, merită să luăm în considerare o explozie nucleară demonstrativă (adică fără luptă). Efectul politic și psihologic al unui nor de ciupercă nuclear, care va fi transmis în direct pe toate canalele de televiziune din întreaga lume, le va aminti politicienilor occidentali de singurul lucru care a împiedicat războaiele dintre marile puteri din 1945 încoace și că acum, în mare măsură, nu le mai este frică de războiul nuclear”. 
Sursa Foto - Shutterstock
Sursa Foto – Shutterstock
Uniunea Sovietică a testat ultima dată o bombă nucleară în 1990, iar Statele Unite ale Americii în 1992. Numai Coreea de Nord a efectuat un test care implică o explozie nucleară la începutul secolului 21.  Rusia a avertizat Marea Britanie luna aceasta că ar putea lovi instalațiile și echipamentele militare britanice atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și în alte părți ale lumii dacă armele britanice vor fi folosite de către Ucraina cu binecuvântarea Londrei pentru a lovi teritoriul rus.
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski către noul șef al NATO
×