JURNALISTĂ DIN WUHAN. Măsurile aplicate de China care au dus la stoparea pandemiei: Au fost aplicate cu strictețe de toată lumea. A fost o luptă comună împotriva epidemiei
O jurnalistă din Wuhan susține că lupta împotriva coronavirusului a fost dusă de întreaga comunitate care s-a implicat în respectarea tuturor măsurilor implementate de guvernul chinez.
Jurnalista a discutat într-o emisiune difuzată de Antena 3 despre situația din prezent din chia, dar și despre modul în care a decurs lupta împotriva răspândirii coronavirusului și a măsurilor care s-au luat.
„Bună ziua! Mă bucur să ne revedem! Vă voi prezenta puțin situația din China, din Beijing, pentru că Wuhan este orașul din China cel mai afectat de epidemie.
Au trecut deja trei zile de când nu a mai apărut niciun focar nou în oraș și în anumite provincii nu au mai raportat bolnavi de două săptămâni.
Dar în Beijing și Shanghai, orașe cosmopolite, situația stă puțin diferit pentru că acestea sunt orașe unde oamenii revin din străinătate, prin aeroporturi, dar s-au luat măsuri stricte, măsuri de prevenție, de exemplu s-au instituit zone speciale pe aeroporturi pentru zborurile internaționale, pentru a face controale sanitare pentru a-i grupa pe cei bolnavi.
Toți cei care revin din străinătate sunt plasați în carantină în locuri speciale sau la domicliu. La Beijing, rezidenții sunt strict controlați, întâlnirile sunt interzise, școlile sunt închise, cursurile se fac online.
În prezent multe companii și-au reluat activitatea, dar au implementat măsuri drastice, de exemplu se verifică temperatura angajaților înainte de a intra în companii, se lucrează în ture.
Cred că cea mai eficientă a fost carantina pentru că la Beijing, de exemplu această măsură a fost aplicată cu strictețe, toate persoane care ajung la Beijing trebuie să intre în carantină 14 zile și apoi un lucru care este foarte important este uniunea națională, acțiunea comună, lupta comună împotriva epidemiei, poliția, medicii, membrii comitetului de cartier care veghează la respectarea strictă a măsurilor de izolare. Au înfruntat dificultăți cu mult curaj.
Persoanele contaminte trebuie să intre în carantină imediat pntru că este un virus foarte viclean care poate provoca pneumonii și alte afecțiuni ale organelor, iar cei cu boli grave cedează rapid”, a povestit jurnalista despre situația din China și modul în care întreaga comunitate s-a implicat în oprirea răspândirii coronavirusului.
La momentul trasmiterii acestei știri, în China, numărul de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus depășește 300.000 iar cel al persoanelor decedate din această cauză este de 13.071, în timp ce peste 95.000 de persoane au fost declarate vindecate.