„JUSTIȚIE pentru 11 septembrie 2001”. O organizație acuză serviciile secrete din Arabia Saudită pentru atacurile teroriste de la New York și D.C.

„JUSTIȚIE pentru 11 septembrie 2001”. O organizație acuză serviciile secrete din Arabia Saudită pentru atacurile teroriste de la New York și D.C.
Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 09/07/2024, 16:00
Actualizat: 09/07/2024, 18:42

JUSTICE 9/11, care include și supraviețuitori atacurilor teroriste și familiile victimelor, este un grup care acuză că atacurile teroriste sinucigașe de la 11 septembrie 2001 au fost „planificate” de serviciile saudite.

Membrii grupului îi solicită lui Biden și Trump să abordeze noi imagini care arată că un agent saudit ar fi distribuit filmări și informații serviciilor de informații saudite pentru planificarea atacurile teroriste.

Videoclipul a fost descoperit într-un reportaj CBS pe 20 iunie 2024 și arată imagini detaliate ale Capitoliului SUA și ale altor repere din Washington DC, ce ar fi fost înregistrate de Omar al-Bayoumi, un presupus agent de informații saudit care are legături cu doi dintre teroriștii care au deturnat avioanele pe 11 septembrie 2001.

O înregistrare VIDEO din 1999 scoate la iveală noi indicii despre autorii atacurilor teroriste de la 9/11

În iunie 2024, o înregistrare video veche de 25 de ani a fost dată publicității. În filmare, un bărbat identificat de FBI drept agent al serviciilor secrete saudite filmează locuri in Washington DC  în 1999, cu aproximativ doi ani înainte ca Al-Qaida să comită atentate din 11 septembrie. Filmarea a fost publicată de serviciile informaționale britanice. Mai mulți membrii, printre care Brett Eagleson, președintele grupului, și-au exprimat furia, scrie Fox News.

„Nu mai căutăm cuvinte despre, știi, „Ești în gândurile și rugăciunile noastre”. Nu mai căutăm să fim mângâiați. Au trecut 23 de ani, iar guvernul nostru nu a reușit să ne aducă dreptate”, a declarat Brett Eagleson, președintele 9/11 Justice.

Membrii sunt supărați pe fostul președinte Donald Trump, după ce acesta „și-a încălcat promisiunea din campania electorală din 2016 de a publica documentele clasificate despre 11 septembrie, ba chiar a încheiat acorduri de arme cu familia regală saudită în valoare de miliarde de dolari”, chiar dacă există indicii că aceasta ar fi finanțat organizații teroriste ca ISIS.

De asemenea, sunt nervoși și pe Joe Biden. Acesta a promis că va face din Arabia Saudită un „stat paria” și că  va declasifica documentele ce privesc atacurile teroriste. A emis un ordin executiv pentru a le publica  la aniversarea a 20 ani de la atacurile teroriste pe 11 septembrie 2021. Dar membrii grupului se plâng că nu au primit filmarea presupusului agent saudit din partea autorităților americane, ci de la serviciile britanice. Ei acuză serviciile de informații americane pentru că au ignorat filmarea.

Grupul „Justice 9/11” vrea dreptate și acuză serviciile saudite

Grupul „Justice 9/11” susține că are dezvăluiri „explozive” și îl îndeamnă, de asemenea, pe prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman să ofere „dreptate” familiilor victimelor.

„În calitate de fost agent special al FBI care a luat parte la investigarea atacurilor din 11 septembrie (inclusiv la Zborul 93),  comise de teroriști, din care majoritatea erau cetățeni saudiţi, am  multe întrebări”, a spus William Evanina, şeful grupului.

Centrul Național de Contrainformații și Securitate în timpul administrației Trump, a postat pe X în acest weekend „Dovezile sunt dovezi și a fost nevoie de un proces civil pentru eliberare?”.

Anul acesta se împlinesc 23 ani de la 9/11

La 11 septembrie 2001, 19 adepți ai grupării teroriste al-Qaeda, cei mai mulți fiind de naționalitate egipteană, saudită, libaneză și arabă, au deturnat patru avioane. Două dintre ele s-au ciocnit de Turnurile Gemene din complexul World Trade Center, iar al treilea avion a lovit o fațadă a Pentagonului din Washington DC.

Al patrulea s-a prăbușit datorită pasagerilor care l-au deviat după ce s-au împotrivit teroriștilor care îl transportau spre Washington DC, probabil pentru a lovi Casa Albă sau Congresul SUA. 2.996 de oameni au murit în total și alți 25.000 au fost răniți.

Arabia Saudită, acuzată în repetate rânduri de conservatori și susținători ai teoriilor conspiraționiste, a negat că ar fi avut un rol în comiterea atacurilor teroriste.

Citește și: 22 de ani de la atacurile din 11 septembrie asupra Statelor Unite ale Americii

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...