Kamala Harris, în plină campanie pentru președinția SUA, și-a deschis cont pe TikTok

Publicat: 26 07. 2024, 02:12
Actualizat: 26 07. 2024, 02:32
Kamala Harris, Sursa Foto: Profimedia

Vicepreședintele SUA Kamala Harris, în prezent candidatul Partidului Democrat pentru președinția SUA, și-a deschis cont pe TikTok.

Kamala Harris nu a susținut public interzicerea aplicației chinezești pe teritoriul SUA. În schimb, susține o reglementare mai drastică a inteligenței artificiale și întărirea securității online pentru utilizatorii minori, scrie Fortune.

Kamala și-a făcut cont pe TikTok

„Doamnă vicepreședintă, sunteți pe TikTok?” , întreabă o voce din fundal.

„Ei bine, am auzit recent că am fost pe For You Page, așa că m-am gândit că ar fi timpul să mă alătur acestei platforme”, răspunde Harris în clip, pe care ea a subtitrat:

 

@kamalaharrisThought it was about time to join!♬ original sound – Kamala Harris

Potrivit Fortune, chiar și Donald Trump, care milita cel mai mult pentru interzicerea aplicației, și-a deschis cont, afirmând că „interzicerea TikTok i-ar înnebuni pe copii și nu va face decât să întărească Meta, compania lui Zuckerberg care deține Facebook, platformă pe care Trump o urăște cel mai mult”.

TikTok, interzis în SUA din 2025?

În martie 2024, vicepreședintele a declarat că administrația Biden nu are intenția de a interzice TikTok, populara aplicație video a companiei chineze ByteDance. Dar pentru a fi aprobată ajutorarea financiară a Ucrainei de către majoritatea republicană din Camera Reprezentanților, care acuză compania chinezească de „spionaj” și de „coruperea tinerilor americani”, democrații au făcut un compromis.

În aprilie, Congresul a votat pentru un proiect de lege care solicită companiei chineze ByteDance să vândă aplicația TikTok. ByteDance are termen până pe 19 ianuarie 2025 să vândă aplicația TikTok. Dacă compania nu se conformează, aplicația TikTok va fi interzisă pe teritoriul Statelor Unite.

Interdicția i-ar putea aduce companiei pagube imense. Va rămâne fără 170 milioane de utilizatori nord-americani. Compania chineză a dat guvernul SUA în judecată. Reprezentanții companiei susțin că proiectul de lege semnat de Joe Biden încalcă drepturile de liberă exprimare a 170 milioane de utilizatori din SUA.

Citește și:

Netanyahu se întâlnește cu vicepreședintele SUA. Kamala l-a „dojenit” pe premierul Israelului pentru criza umanitară din Gaza: „Nu voi tace” 

Val de indignare în SUA. Congresul ar putea interzice TIKTOK