Kamala Harris obține nominalizarea prezidențială de la Partidul Democrat și primește încurajare de la Clinton, Obama și Biden
După ce Kamala Harris a obținut nominalizarea prezidențială din partea Partidului Democrat, a primit un sfat de la fostul președinte Barack Obama. I-a transmis: „Accesează resursele de talente din campanie care îți sunt disponibile; poți avea tot ce dorești”.
În câteva zile, fostul manager de campanie al lui Obama, David Plouffe, i s-a alăturat campaniei Kamalei Harris. Au urmat și alți foști membri de profil înalt din campaniile electorale ale lui Obama din 2008 și 2012. Fostul președinte Bill Clinton și fosta prima doamnă Hillary Clinton au anunțat că-i vor susține candidatura Kamalei.
Joe Biden a livrat un discurs de susținere la Convenția Partidului Democrat din Illinois unde a fost vizibil „emoționat”.
Democrații se unesc în jurul Kamalei Harris
Democrații s-au unit în jurul lui Harris din prima zi a Convenției Naționale Democrate de la Chicago. Sondajele de opinie înclină în favoarea partidului. Acum o lună, unii democrați se întrebau dacă ea era alegerea potrivită pentru a-l înfrunta pe candidatul republican Donald Trump. Fostul președinte era avantajat în sondaje după dezbaterea cu Joe Biden și tentativa de asasinare.
Președintele Joe Biden a fost forțat să iasă din cursă după prestația catastrofală din dezbaterea cu candidatul republican. El a anunțat că o va susține pe doamna vicepreședinte. Obama a așteptat câteva zile înainte de a o susține pe Harris. Au fost publicate zvonuri că fostul președinte american i-ar fi solicitat lui Biden să reconsidere candidatura la alegerile prezidențiale.
Newsweek scrie că popularitatea Kamalei Harris a crescut în sondaje cu 10 procente, având un scor de favorabilitate de 48% în rândul americanilor. Donald Trump e în scădere, ajungând la 41%. Cel puțin cinci republicani, considerați „dezamăgiți” de Donald Trump vor lua cuvântul la Convenţia Naţională Democrată. Printre ei se enumeră un primar, un fost adjunct al guvernatorului Georgiei, fost secretar de presă al Casei Albe și fost oficial de securitate națională din timpul administrației Trump.
Obama și Kamala se cunosc de 20 ani
Obama, în vârstă de 63 de ani, care a fost vorbitorul principal la Convenția Națională Democrată de marți, de la Chicago, o cunoaște pe Harris, în vârstă de 59 de ani, de două decenii. S-au întâlnit prima dată la o strângere de fonduri în California, în 2004.
Ambii au crescut în politică locală, ea ca procuror și el ca organizator comunitar și candidat politic pentru Senatul SUA. El a fost primul președinte afro-american al SUA și ea ca prima femeie și prima persoană de culoare și de origine sud-asiatică care a servit ca vicepreședinte.
Harris a fost un susținător timpuriu al campaniei prezidențiale a lui Obama din 2008, când era procuror al districtului San Francisco, participând la lansarea campaniei sale în Springfield, Illinois, potrivit Reuters.
Biden și Clinton, discursuri de încurajare
La Convenția Națională Democrată, Kamala Harris i-a mulțumit președintelui Joe Biden pentru „conducerea ta istorică, pentru întreaga sa viață dedicată în slujba națiunii”.
Joe Biden, președintele Statelor Unite, a ținut un discurs de încurajare: „Sunteți pregătiți să îi votați pe Kamala Harris și Tim Walz? Donald Trump numește America o națiune care eșuează. Gândiți-vă la mesajul pe care îl transmite în întreaga lume atunci când vorbește despre faptul că America este o națiune în declin. El spune că pierdem. El este pierzătorul! Greșește amarnic”.
Președintele a fost surprins „emoționat” când s-a întâlnit cu fiica sa, Ashley.
Hillary Clinton, fosta prima doamnă și fostul secretat de Stat al SUA, a „livrat” și ea un discurs de încurajare, atacându-și fostul oponent republican, Donald Trump, pe care l-a confruntat la alegerile din 2016, ea fiind prima femeie desemnată drept candidat la președinție din partea Partidului Democrat.
„Donald Trump a adormit la propriul său proces, iar când s-a trezit, și-a scris propria lui istorie. El este prima persoană care candidează la președinție, cu 34 de condamnări pentru infracțiuni grave. Închideți-l (n.r.: pe Donald Trump n.r.)! Închideți-l!”.
Timp de patru zile, mai mulți democrați vor lua cuvântul, printre care și foștii președinți americani, precum Bill Clinton și Barack Obama.