Prima pagină » Știri externe » Kim Jong-un amenință Coreea de Sud cu „anihilarea TOTALĂ” la comemorearea a 71 ani de la încetarea războiului coreean

Kim Jong-un amenință Coreea de Sud cu „anihilarea TOTALĂ” la comemorearea a 71 ani de la încetarea războiului coreean

La comemorarea a 71 ani de la încetarea ostilităților militare, Coreea de Nord promite că va „anihila în totalitate” Coreea de Sud.  În această perioadă, delegațiile olimpice ale Coreii de Nord și Coreii de Sud participă la Olimpiada de Vară de la Paris. 

Oficialii militari nord-coreeni susțin  că vor îndeplini orice ordin de atac odată ce a fost dat de dictatorul Kim Jong-un, „oricând și fără întârziere”, acuzând SUA și Coreea de Sud că „sunt decise să provoace un război nuclear”.  Coreea de Nord continuă să intimideze Coreea de Sud cu „atacuri murdare”, aruncând baloane cu gunoaie și fecale pe teritoriul acesteia.

71 de ani de la cel mai sângeros război de după al Doilea Război Mondial

Coreea de Nord a semnat un acord de armistițiu cu SUA și China la 27 iulie 1953, punând capăt ostilităților în războiul de trei ani. Între 1,500,000 și 4,500,000 oameni au murit sau au fost răniți în urma acestui război, considerat drept unul dintre cele mai sângeroase conflicte de după al Doilea Război Mondial. Al Doilea Război din Congo (1998-2003) ar fi avut mai multe victime – peste 5 milioane de morți și răniți.

Generalii americani au semnat acordul reprezentând forțele ONU, în absența reprezentanților Coreii de Sud. Coreea de Nord   numește 27 iulie drept „ziua victoriei”, în timp ce Coreea de Sud nu marchează ziua cu niciun eveniment major.  Ostilitățile s-au încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat, ceea ce înseamnă că cele două părți sunt încă în război din punct de vedere tehnic.

Duminică, la Tokyo, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul japonez al apărării, Minoru Kihara, s-au întâlnit cu omologul lor sud-coreean, Shin Won-sik, pentru a semna un acord privind eforturile de cooperare trilaterală, cum ar fi partajarea în timp real a avertizărilor privind rachetele coreene și exerciții militare comune. Tokyo caută să înființeze un nou sediu comun pentru a-și supraveghea forțele armate și a se coordona mai bine cu Washingtonul cu privire la amenințările regionale tot mai mari din partea Chinei și Coreei de Nord, scrie The Guardian.

Zeci de adolescenți nord-coreeni, executați

În Coreea de Nord, accesarea conținutului media din Coreea de Sud sau din SUA este pedepsită cu moartea. Potrivit unui raport al radiodifuzorului sud-coreean Chosun TV, aproximativ 30 de elevi de gimnaziu au fost împușcat pentru că au vizionat seriale sud-coreene.

Aceștia au fost prinși că le aveau piratate și stocate pe USB-uri, aduse peste graniță de către dezertorii nord-coreeni.

În iunie, un nord-coreean în vârstă de 22 de ani a fost executat public pentru că a vizionat și a distribuit filme și muzică sud-coreeană K-Pop. Regimul totalitar de la Phenian încearcă să oprească fluxul de informații și elemente culturale provenite din exterior, mai ales din țările capitaliste.

Citește și:  Coreea de Sud protestează după ce comentatorii sportivi ai ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice au făcut o CONFUZIE TERIBILĂ

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele