Legendarul hotel Carlton din Cannes își vinde mobilierul de lux. Cel mai ieftin obiect costă 40 de euro
Hotelul Carlton din Cannes, poate cel mai celebru stabiliment al Franței, își vinde mobilierul de lux. Aflat într-un proces de renovare până în 2023, Carlton scoate la licitaţie, începând de luni, 10 mai, mobilierul, candelabrele, fotoliile elegante, paturile şi chiar un cărucior pentru tăvi de patiserie.
Obiectele vor fi licitate de către Casa Aguttes, scrie L’Express. Directorul artistic, Sébastien Fernandes, afirmă că „ideea de bază este de a achiziţiona o parte din visul şi strălucirea Cannesului”.
Sunt 600 de loturi ce vor fi licitate online, cu un preţ de pornire de la 40 de euro pentru un scaun de bar din lemn. Casa Aguttes se așteaptă la un succes „în rândul clientelei internaţionale şi al clienţilor străini obişnuiţi ai hotelului – în special ruşi, dar și americani, britanici, orientali. Dar, mai presus de toate, este partea emoţională pe care o propunem”, insistă conducerea hotelului.
Candelabru cu 30 de brațe scos la licitație
Ultima zi a licitaţiei este stabilită pentru 26 mai. Atunci va fi punctul culminant al unei lungi operaţiuni de catalogare a pieselor, de la barul celebrităţilor, precum un candelabru cu 30 de braţe, până la mobilierul din cele 13 apartamente care poartă numele unor actori de renume mondial, ca Sean Connery, Greta Garbo, Jean Dujardin, Alain Delon şi Sofia Loren. Tot mobilierul a fost strâns în toamna anului 2020, iar decoratorul Tristan Auer a fost ales, împreună cu arhitectul Richard Lavelle, pentru a redecora noul hotel Carlton. Potrivit conducerii, noul Carlton nu va trece la designul modern, ci va rămâne fidel stilului Belle Epoque al clădirii.
Inaugurat în 1913, Hotelul Carlton a devenit proprietate a statului Qatar în 2014 şi funcţionează în cadrul grupului InterContinental Hotels Group (IHG). Carlton este unul dintre hotelurile cele mai importante de la Cannes, extrem de popular printre vedetele festivalului de film. De asemenea, el a servit ca decor în numeroase filme, precum „To Catch a Thief”, regia lui Alfred Hitchcock, şi „Grosse fatigue”, de Michel Blanc.