Prima pagină » Știri externe » Liderul unui partid din Olanda solicită închiderea frontierelor din cauza „invaziei islamice”

Liderul unui partid din Olanda solicită închiderea frontierelor din cauza „invaziei islamice”

Liderul unui partid din Olanda solicită închiderea frontierelor din cauza
Geert Wilders, liderul partidului de extremă-dreapta din Olanda, solicită închiderea frontierelor țării pentru a împiedica sosirea a mai mulți imigranți pe teritoriul olandez, denumind mișcarea migratorie drept "o invazie islamică", informează site-ul agenției de presă AFP.

Partidul Libertății (PVV) din Olanda, condus de parlamentarul Geert Wilders, se află în fruntea sondajelor din țară, a cărui popularitate a crescut în contextul crizei migrației. În acest context, Wilders țintește către funcția de premier în urma alegerilor legislative din Olanda, programate pentru 2017.

„Singura și unica modalitate de a gestiona criza refugiaților este de a ne regăsi suveranitatea națională”, a precizat Wilders în Parlamentul olandez din Haga, calificând, în mod repetat, criza migrației cu care se confruntă întregul continent european drept „o invazie islamică”.

„Nu solicit nimic irațional, solicit ca guvernul nostru să-și închidă frontiere, precum Ungaria, să ne închidem granițele pentru cei pe care îi considerăm imigranți economici și nu refugiați”, a adăugat liderul PVV.

„Oamenii sunt agitați, ei vor o politică diferită și elita care se află la putere nu îi ascultă”, acuză Geert Wilders, adăugând că „asta se întâmplă, deoarece partidele cum PVV devin din ce în ce mai populare”.

Guvernul olandez a anunțat că a primit 1.800 de refugiați săptămâna trecută. Potrivit sistemului de cote aplicat statelor membre UE privind repartizarea imigranților care ajung în Europa, Olanda ar trebui să primească peste 7.000 de imigranți în următorii doi ani.

Potrivit unui sondaj publicat în De Telegraaf, PVV ar câștiga până la 35 de mandate din totalul de 150 din Camera inferioară a Parlamentului olandez, în cazul unor alegeri organizate în prezent.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), 752.000 de imigranți au ajuns în Europa, traversând Marea Mediterană, în cursul anului 2015. Cei mai mulți dintre imigranți provin din Siria, Irak și Afganistan.

Citește și