Un oficial din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe citat de agenția KCNA a declarat că Washingtonul „induce în eroare opinia publică” sugerând că angajamentul Phenianului în sensul renunțării la arme nucleare ar fi rezultatul sancțiunilor și presiunilor. Donald Trump a insistat pentru menținerea presiunilor asupra Coreei de Nord până la obținerea denuclearizării Peninsulei Coreea.
Phenianul amenință de obicei Washingtonul, dar, în ultima perioadă, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, acceptase îmbunătățirea relațiilor cu Administrația de la Seul. În plus, Kim Jong-Un ar urma să aibă o întrevedere cu Donald Trump.
„Statele Unite provoacă în mod deliberat Coreea de Nord, într-o perioadă în care situația din Peninsula Coreea se îndreaptă spre pace și reconciliere datorită întâlnirii istorice între liderii din Coreea de Nord și Coreea de Sud și a Declarației Panmunjom”, în sensul semnării unui acord de pace, afirmă oficialul din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian.
„Această abordare nu poate fi concepută altfel decât ca o tentativă periculoasă de a ruina atmosfera de dialog obținută cu greu și de a aduce situația din nou la tensiuni.
„Situația nu se va îmbunătăți dacă Statele Unite interpretează greșit intenția iubitoare de pace a Coreei de Nord ca fiind un semn de slăbiciune și dacă vor continua presiunile și amenințările militare asupra Coreei de Nord”, atrage atenția Phenianul.