Prima pagină » Știri externe » Malaezia anunță că va relua căutările în dosarul privind zborul MH370

Malaezia anunță că va relua căutările în dosarul privind zborul MH370

Malaezia anunță că va relua căutările în dosarul privind zborul MH370
Malaezia anunță că va relua căutările în dosarul privind zborul MH370

Malaezia a fost de acord, de principiu, să reia căutarea epavei zborului 370 al Malaysia Airlines, care a dispărut în 2014, a declarat vineri ministrul Transporturilor.

Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari mistere ale industriei aeronautice din lume, zborul MH370, un Boeing 777 care transporta 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului, a dispărut în timp ce mergea de la Kuala Lumpur către Beijing, pe 8 martie 2014, amintește CNN.

Ministrul Transporturilor, Anthony Loke, a declarat că propunerea de a căuta epava într-o nouă zonă în sudul Oceanului Indian a venit de la firma de explorare Ocean Infinity, care a efectuat și ultima căutare a avionului, care s-a încheiat în 2018. Firma va primi 70 de milioane de dolari dacă descoperirea va fi substanțială, a declarat Loke într-o conferință de presă.

„Responsabilitatea, obligația și angajamentul nostru sunt față de rudele apropiate (ale victimelor, n. red.)”, Sperăm că această încercare va fi pozitivă, că epava va fi găsită și va aduce liniște familiilor”, a spus el.

Povestea zborului Malaysia Airlines MH370

Anchetatorii malaezieni nu au exclus inițial posibilitatea ca aeronava să fi fost deviată în mod deliberat. Resturile, unele confirmate și altele considerate a fi provenite de la alte aeronave, au fost găsite de-a lungul coastei Africii și unor insule din Oceanul Indian.

Peste 150 de pasageri chinezi se aflau în acel avion, iar rudele acestora au solicitat compensații de la Malaysia Airlines, Boeing, producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce și de la grupul de asigurări Allianz, printre alții.

Malaezia a angajat compania Ocean Infinity în 2018 pentru a căuta în sudul Oceanului Indian, oferindu-se să plătească până la 70 de milioane de dolari pentru găsirea avionului, dar a eșuat în două încercări.

Aceasta a urmat unei căutări subacvatice efectuate de Malaezia, Australia și China într-o zonă de 120.000 de kilometri pătrați (46.332 de mile pătrate) din sudul Oceanului Indian, pe baza datelor privind conexiunile automate dintre un satelit Inmarsat și avion.

CITEȘTE ȘI:

Misterul prăbușirii zborului MH370, în care se aflau peste 200 de pasageri, a fost rezolvat după ce un pescar a descoperit din greșeală o bucată din aeronavă

Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul ... vezi toate articolele