Parchetul din Tokyo o acuză pe Carole Ghosn că ar fi mințit în instanță, în aprilie, că nu ar fi cunoscut anumite persoane care ar fi avut legături cu o companie care a beneficiat de transferuri financiare din partea Nissan, sume care ulterior ar fi fost transferate unei companii deținute de Carlos Ghosn.
De asemenea, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Justiției a anunțat că autoritățile japoneze „vor face tot ceea ce pot” pentru a-l aduce pe fostul șef al Renault-Nissan în fața instanței.
Arestat în 2018 în Japonia, Carlos Ghosn, care este acuzat că nu a declarat compensații în valoare de zeci de milioane de dolari și de deturnare de fonduri, a fost eliberat pe cauțiune de o instanță niponă în aprilie 2019.
La finalul anului 2019, acesta a fost transportat în mod ilegal în afara Japoniei și s-ar fi deplasat în Liban.
Decizia de a fugi din Japonia ar fi avut la bază percepția acestuia cum că ar fi tratat în mod nedrept de către sistemul judiciar din Japonia și că acolo nu poate primi o judecată corectă din moment ce există o „prezumție de vinovăție”.
„Nu am fugit de justiție, am fugit de injustiție și persecuție politică”, a spus Carlos Ghosn într-o declarație prin email pentru presa americană.
Încă nu este clar cum a reușit Ghosn să scape de supravegherea autorităților judiciare din Japonia în așa fel încât să se îmbarce în avionul privat care l-a dus în Turcia, iar de aici în Liban. Potrivit presei libaneze, acesta ar fi fugit din Japonia ascuns într-o cutie de instrumente muzicale după ce o trupă de cântăreți i-ar fi vizitat casa din Tokyo în perioada Crăciunului.