Prima pagină » Știri externe » Marea Britanie amână o cerere oficială de ieșire din UE. Anunțul lui Cameron

Marea Britanie amână o cerere oficială de ieșire din UE. Anunțul lui Cameron

Marea Britanie amână o cerere oficială de ieșire din UE. Anunțul lui Cameron
Premierul demisionar al Marii Britanii, David Cameron, a anunțat, într-un dicurs susținut în Parlamentul de la Londra, că o cerere oficială de ieșire din UE trebuie făcută de viitorul premier. „Am spus că Marea Britanie nu va invoca articolul 50 în acest moment pentru că acest lucru trebuie făcut de viitorul premier", a spus Cameron.

La cinci zile de la referendumul care scoate Marea Britanie din UE, David Cameron le-a spus parlamentarilor că „nu este rezultatul pe care cineva îl dorea”, însă este o decizie care trebuie respectată. El a precizat că o cerere oficială de ieșire din UE trebuie făcută de viitorul premier. „Am spus că Marea Britanie nu va invoca articolul 50 în acest moment pentru că acest lucru trebuie făcut de viitorul premier”, a spus Cameron.

Premierul demisionar a atras atenția asupra atacurilor la care sunt supuși imigranții după votul de joi. „Acești oameni au venit aici și au avut o contribuție importantă”, a spus Cameron.

Declarația lui Cameron vine în contextul în care Bruxelles-ul a cerut Marii Britanii să facă toate demersurile pentru a iniția rapid procedura de ieșire din UE, ca urmare a referendumului de joi. 

În cursul dimineții ministrul britanic al Finanțelor a anunțat  însă că Marea Britanie nu trebuie să invoce activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a părăsi Uniunea Europeană decât la momentul oportun, dând asigurări că economia țării este pregătită să înfrunte turbulențele provocate de noua decizie.

„Marea Britanie este singura poate activa Articolul 50. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să facem acest lucru decât atunci când vom avea o viziune clară privind noile aranjamente pe care le dorim cu vecinii noștri europeni”, a explicat George Osbore, potrivit Le Figaro.

El a adăugat că economia britanică este „pregătită să înfrunte ceea ce rezervă viitorul”, în contextul în care există îngrijorări la nivelul piețelelor financiare cu privire la consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

 

Autor

Citește și