„Dacă nu vom obține angajamentele de care avem nevoie din partea partenerilor europeni în aspecte precum ținerea Marii Britanii în afara sistemului de integrare profundă, dacă nu vom putea obține aceste angajamente, atunci, așa cum a spus premierul, nu putem exclude nimic”, a declarat Hammond, în ceea ce pare a fi o schimbare de atitudine a Guvernului de la Londra.
Premierul conservator David Cameron a promis renegocierea relației Marii Britanii cu Uniunea Europeană și organizarea, până la sfârșitul anului 2017, a unui referendum privind apartenența țării la Blocul comunitar. Cele mai multe sondaje de opinie arată că majoritatea britanicilor ar prefera rămânerea țării în Uniunea Europeană.
„Avem nevoie de reforme solide, substanțiale și ireversibile la nivel european. Pentru că, dacă vom prezenta poporului britanic un set de reforme de o amploare mai mică, ne vom trezi cu un refuz”, a spus Hammond.
Marea Britanie și Uniunea Europeană au avut recent dispute pe tema gestionării crizei economice a Greciei și privind distribuirea imigranților extracomunitari. Marea Britanie nu participă la toate programele de integrare europeană, având un statut privilegiat în cadrul Uniunii Europene.