Marea Britanie ar putea adera din nou la UE după Brexit
Jacob Rees-Mogg a subliniat că rezultatul referendumului din 2016 privind apartenența Marii Britanii la UE „trebuie respectat și trebuie implementat”, exprimând opoziția față de ideea organizării unui nou plebiscit pentru aprobarea acordului privind ieșirea din Blocul comunitar european.
Parlamentarul eurosceptic britanic este prudent în legătură cu invitația adresată oficialilor britanici de a participa la negocierile de la Bruxelles pe tema bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2020-2027. Apare riscul ca Marea Britanie „să înceapă să asume responsabilități” în procesul decizional bugetar european, după care „ar putea primi nota de plată” la final.
Cu toate acestea, Jacob Rees-Mogg a lăsat deschisă posibilitatea ca Marea Britanie să adere din nou la Uniunea Europeană după ieșirea programată în martie 2019. Orice decizie de reintegrare în UE „ar fi una a electoratului” britanic, a subliniat politicianul eurosceptic.
Electoratul britanic a votat, la limită, în 2016, în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Fostul premier David Cameron a organizat, după promisiuni făcute în campania electorală, un referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană. După o campanie marcată de puternice accente populiste, 51,89% dintre alegători s-au pronunțat, pe 23 iunie 2016, în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE. Împotriva Brexit au votat 48,11% dintre britanici.