Prima pagină » Știri externe » Marea Britanie va menține INTERDICȚIA pentru solicitanții de azil, care pretind măsuri de protecție pentru sclavie modernă

Marea Britanie va menține INTERDICȚIA pentru solicitanții de azil, care pretind măsuri de protecție pentru sclavie modernă

Marea Britanie va menține INTERDICȚIA pentru solicitanții de azil, care pretind măsuri de protecție pentru sclavie modernă

Guvernul Keir Starmer va menține interdicția pentru solicitanții de azil, care revendică măsuri de protecție pentru sclavie modernă și alte drepturi ale omului, chiar dacă miniștrii săi au criticat, anterior, această măsură.

Keir Starmer, premierul Marii Britanii, se află sub presiunea de a gestiona zeci de mii de oameni care ajung în Marea Britanie anual, pe nave mici, după ce a garantat în campania electorală de anul trecut să ”distrugă grupările” care controlează traficul de persoane.

Proiectul de lege privind securitatea la frontieră, azil și imigrație, introdus în Parlament, joi, va permite poliției să rețină telefoanele mobile ale solicitanților de azil, pentru a ajuta la depistarea traficului de persoane și să-i vizeze pe suspecții care furnizează părți folosite la navele mici, pentru a transporta persoane în Marea Britanie.

Partidul Laburist, care a câștigat alegerile în iulie, plănuiește să păstreze părți ale legislației introduse de anterioara guvernare conservatoare, care descalifică solicitanii de azil ce folosesc legislația privind sclavia modernă pentru a contesta deciziile de îndepărare a acestora și puterea de a reține copiii solicitanți de azil până la 28 de zile.

Partidul Laburist a votat împotriva acestor măsuri în Parlament, când legislația cu privire la acest domeniu a fost adoptată în 2023, conform agenției de presă Reuters.

Jess Phillips, membră a Partidului Laburist, a afirmat, în 2023, că această legislație este ”visul traficanților”, deoarece ar ascunde victimele sclaviei moderne.

Biroul lui Starmer și ministerul de Interne nu au răspuns solicitării de a comenta situația.

Imigrația și azilul sunt al doilea cel mai important subiect pentru votanți, fiind după economie, dar înaintea sănătății, conform unui sondaj făcut de YouGov.

Cifrele guvernamentale arată că 36.816 de persoane au ajuns în Marea Britanie cu nave mici, anul trecut, o creștere de 25% față de numărul de 29.437 de persoane, în 2023.

Ultimele statistici guvernamentale cu privire la traversarea Canalului Mânecii fac anul 2024 al doilea cel mai mare an pentru imigrație în Marea Britanie, de când au fost prima dată colectate datele, în 2018.

Foto: Profimedia

Citește și:

UE monitorizează RISCURILE generate de ascensiunea companiei chineze DeepSeek

Bugetul 2025 în FRANȚA: Partidul lui Marine Le Pen amenință cu moțiunea de cenzură

Erika Ciobanu este studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2025. Scrie despre politica internațională, ... vezi toate articolele

Citește și