Mărturia unui cetățean român oferă noi indicii în cazul lui Madeleine McCann, cel mai cunoscut caz de dispariție din lume

Publicat: 26/09/2024, 09:00
Actualizat: 26/09/2024, 09:10

Laurențiu Codin, un cetățean român și fost coleg de celulă cu principalul suspect din cazul dispariției lui Madeleine McCann, a declarat în fața Tribunalului Regional din Braunschweig că acuzatul i-ar fi mărturisit că a răpit un copil în Portugalia.

Christian Brueckner, un pedofil deja condamnat, este suspectat de răpirea și uciderea lui Madeleine McCann, o fetiță britanică, care a dispărut în mai 2007, pe când avea trei ani, în timp ce era în vacanță cu părinții ei în Praia da Luz, Portugalia.

Laurențiu Codin, în vârstă de 50 de ani, a declarat în instanță că germanul, în vârstă de 47 de ani, i s-ar fi „confesat” în timp ce se aflau amândoi în arest preventiv în aceeași închisoare, în 2020, conform The Mirror.

„Mi-a spus că în Portugalia, el a furat acolo”, a spus el. „Era într-o regiune unde sunt hoteluri și locuiesc oameni bogați. Mi-a spus că era un loc cu o fereastră deschisă, el mi-a spus asta. Căuta bani. A spus că nu a găsit niciun ban, dar a găsit un copil și a luat copilul. A spus că două ore mai târziu, erau polițiști și câini peste tot, așa că apoi a plecat din zonă.

„Spun doar ce mi-a spus el. Mi-a spus că o persoană era cu el, cu care se certase, se presupune că era femeia lui. El a spus că a luat copilul în Portugalia în mașina sa, iar în momentul în care poliția și câinii erau la casă, a plecat cu mașina și a dispărut.

„M-a întrebat dacă ADN-ul unui copil poate fi prelevat din oase îngropate în pământ.”

Brueckner i-ar mai fi mărturisit lui Codin în 2020 că anterior a răpit mai multe tinere și le-a violat într-o dubă pe care o deținea.

Codin a spus: „Vorbea despre o fată, nu știu dacă ceea ce spunea a fost adevărat sau nu. A spus că avea un autobuz și că a luat-o cu el. A spus că a păstrat unele dintre ele, dar nu și altele, dar nu a spus niciodată că le-a ucis. Vorbim de fete, nu de băieți. Nu toate deodată, întotdeauna câte una pe rând. Mi-a povestit despre două. A spus că a luat pe cineva, a făcut sex cu ea, dar nu a ucis-o”.

Întrebat de judecător ce vârstă avea victima lui Brueckner, Codin a spus: „Nu vreau să greșesc, dar era foarte tânără, micuță. Adică tânără. De fiecare dată când eram împreună vorbea despre asta pentru că era convins că sunt pedofil”.

În prezent, Brueckner ispășește o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru violarea unei pensionare americane în Praia da Luz.

El este judecat în Germania pentru alte infracțiuni sexuale, care ar fi fost comise în Algarve între 2000 și 2017. Printre acestea se numără presupusul viol al lui Hazel Behan, o irlandeză din industria turismului, care a fost atacată în apartamentul său din Praia da Rocha în 2004.

Brueckner mai este acuzat că a violat o adolescentă în locuința sa din Praia da Luz și că a violat o femeie în vârstă în apartamentul ei de vacanță. De asemenea, el este acuzat că s-ar fi expus în fața unei fete germane pe o plajă din Salema în aprilie 2007. Cea mai recentă acuzație se referă la o presupusă expunere indecentă în fața unui copil de 11 ani în 2017.

Brueckner neagă cele mai recente acuzații, precum și orice implicare în cazul McCann.

Procurorii nu par a fi mai aproape de a dovedi că Bruckner se află în spatele dispariției lui Madeleine – deși susțin că au dovezi că aceasta este moartă. Procurorii se confruntă cu posibilitatea să vadă suspectul principal eliberat dacă este achitat în ultimul proces. Dacă Brueckner este găsit nevinovat, el ar putea fi eliberat din închisoare în prima parte a anului viitor.

Un verdict de nevinovăție ar crește presiunea asupra procurorilor să îl acuze pe Brueckner de dispariția lui Madeleine. Procesul urmează să se încheie în decembrie.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se...
Codul Rutier. Șoferii care fac acest gest banal riscă închisoare
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Care este cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume?