Prima pagină » Știri externe » Medicamentul care face minuni împotriva Covid-19! A scăzut numărul deceselor cu peste 40% și a redus la jumătate cazurile de la ATI. Cât costă în România

Medicamentul care face minuni împotriva Covid-19! A scăzut numărul deceselor cu peste 40% și a redus la jumătate cazurile de la ATI. Cât costă în România

Medicamentul care face minuni împotriva Covid-19! A scăzut numărul deceselor cu peste 40% și a redus la jumătate cazurile de la ATI. Cât costă în România

Un nou medicament cu o eficienţă sporită în combaterea COVID-19 a fost descoperit în urma unui studiu efectuat de un institut medical din Montreal (cel mai mare oraș din provincia canadiană Quebec). Este vorba despre Colchicina, care a scăzut decesele cu 44%, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de ventilaţie mecanică s-a redus la jumătate.

Medicul român Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi, totodată, preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, a făcut publice în spațiul virtual rezultatele acestei cercetări: „Un nou studiu canadian, COLCORONA, desfăşurat de către Institutul Inimii din Montreal (The Montreal Heart Institute (MHI), face o descoperire majoră în tratamentul COVID-19.

Rezultatele studiului COLCORONA (4.488 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR nazo-faringian) au arătat că acest medicament (Colchicina) a redus cu 21% riscul de deces sau spitalizare la pacienţii infectaţi cu COVID-19, comparativ cu placebo.

În grupul de pacienţi trataţi cu colchicina s-au redus spitalizările cu 25%, a scazut necesitatea ventilaţiei mecanice cu 50% şi decesele au scazut cu 44%.

Ce este Colchicina și cât costă în România

Colchicina este un antiinflamator utilizat în tratamentul gutei, folosit pe scară largă şi, de asemenea, foarte ieftin. Costă aproximativ 9 lei, în România! Doza folosită în acest studiu a fost de 0.5 mg de colchicina de două ori pe zi timp de 3 zile, apoi 0.5mg de colchicina o dată pe zi timp de 27 de zile.

Tratamentul a fost iniţiat imediat ce diagnosticul de infecţie COVID-19 a fost pus, reducând astfel riscul de a dezvolta o formă severă a bolii şi, în consecinţă, reduce numărul de spitalizări.

Prescrierea colchicinei pacienţilor ar putea ajuta la ameliorarea problemelor de congestie a spitalelor şi la reducerea costurilor asistenţei medicale“.

„Este o descoperire medicală“

Credem că aceasta este o descoperire medicală. Nu există o terapie aprobată pentru a preveni complicaţiile COVID-19 la pacienţii ambulatori, pentru a le împiedica să ajungă la spital”, a precizar cercetătorul principal Jean-Claude Tardif, MD, de la Montreal Heart Institute din Quebec, Canada, potrivit theheart.org, citat de Adevărul.

Colchicina, medicamentul testat în Marea Britanie încă de anul trecut

Autoritățile medicale din Marea Britanie anunțau, în noiembrie 2020, că acest medicament urma să fie testat în curând, ca un posibil tratament pentru COVID-19, acesta fiind unul dintre cele mai ample studii din lume în acest sens, potrivit Mediafax.

Studiul, denumit RECOVERY, era cel mai mare studiu clinic din lume referitor la pacienții spitalizați cu COVID-19.

În cadrul acestuia, cel puțin 2.500 de pacienți urmau să primească colchicină, medicamentul utilizat în special în tratarea gutei.

Oamenii de știință susțin că inflamația reprezintă un element major în ceea ce privește COVID-19, iar tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, și-a arătat deja eficacitatea în privința reducerii numărului de decese în rândul pacienților cu forme severe ale acestei afecțiuni.

Dr. Virgil Musta distruge teoriile potrivit cărora ivermectina ucide COVID-19: “Poate fi utilizat doar în studii clinice. E inacceptabil să folosim un medicament de uz animal”

Dr. Virgil Musta distruge teoriile potrivit cărora ivermectina ucide COVID-19. “Poate fi utilizat doar în studii clinice. E inacceptabil să folosim un medicament de uz animal”, a spus acesta, la România TV.

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, dezminte, la rândul lui, teoriile potrivit cărora ivermectina ar fi un medicament eficient în cazul pacienților cu COVID-19. Medicul susține că doar vaccinarea în masă a populației ne va ajuta să câștigăm lupta cu pandemia.

Referitor la ivermectina, Virgil Musta consideră că este inacceptabilă utilizarea pentru tratamentul oamenilor a unui un medicament de uz animal, în condițiile în care OMS și CDC recomandă folosirea lui doar în studii clinice, motiv pentru care nu a fost inclus în protocoalele naționale de îngrijire a celor infectați cu COVID-19.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și