Medicul american tratat de Ebola cu un medicament experimental face progrese
„Mă simt mai puternic în fiecare zi îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru milostivirea pe care mi-a oferit-o în timpul luptei mele împotriva acestei boli teribile”, a scris Kent Brantly într-o scrisoare publicată pe site-ul de Internet al Samaritan’s Purse, asociația creștină de caritate pentru care lucrează.
Medicul este tratat de sâmbătă într-o unitate specială în carantină la spitalul universitar Emory, în Georgia, în sud-estul Statelor Unite.
„Soția mea Amber, cei doi copii ai noștri și eu însumi nu suntem instalați în Liberia doar pentru a lupta contra Ebola. Noi am mers în Liberia pentru că suntem convinși că Dumnezeu ne-a cerut să-L ajutăm la spitalul ELWA”, a mai explicat el.
Epidemia de Ebola, un virus identificat pentru prima dată în 1976, s-a soldat cu peste 1.000 de morți de la începutul anului din cele peste 1.700 de presupuse cazuri.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau cu țesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă și diaree. Rata mortalității bolii este cuprinsă între 25 și 90% în cazul oamenilor și nu există un vaccin omologat.
Kent Brantly a fost repatriat sâmbătă. O altă misionară americană infectată de Ebola, Nancy Writebol, a fost repatriată marți.
Cei doi cetățeni americani sunt tratați cu un medicament experimental.