Prima pagină » Actualitate » MENIUL pregătit la Hiroshima pentru liderii G7: Arici de mare cu sos făcut într-un templu budist din Kyoto și rădăcină de taro la grătar

MENIUL pregătit la Hiroshima pentru liderii G7: Arici de mare cu sos făcut într-un templu budist din Kyoto și rădăcină de taro la grătar

MENIUL pregătit la Hiroshima pentru liderii G7: Arici de mare cu sos făcut într-un templu budist din Kyoto și rădăcină de taro la grătar

Liderii G7 vor fi întâmpinați cu un meniu gargantuesc la Hiroshima, unde vor fi ispitiți cu zeci de feluri de mâncare, produse regionale, care se pare că au fost pregătite luni de zile. Premierul japonez Fumio Kishida, ar fi intervenit personal pentru a se asigura că ingredientele de  sunt pregătite corespunzător, relatează The Guardian.

Astfel, meniurile provizorii pentru summit – care au ajuns în posesia jurnaliștilor de la The Guardian – vor include okonomiyaki, un fel de mâncare tradițional în Hiroshima, care a apărut în urma distrugerii provocate de bombardamentul atomic din august 1945.

Producătorii din zonă au petrecut luni de zile insistând ca ingredientele lor să fie incluse în cele patru mese oficiale pe parcursul a celor două zile de summit, iar premierul Fumio Kishida ar fi intervenit pentru a se asigura că meniul reflectă gusturile lui personale.

Sâmbătă, când Joe Biden va deveni al doilea președinte american în exercițiu care vizitează Muzeul Memorial al Păcii din Japonia după Barack Obama, prânzul de lucru va include somon marinat, rockfish japonez și ballotine de pui, cu un semifreddo de lămâie servit cu cremă de citrice și drojdie de sake.

Cina va fi servită han tradițional ryokan de pe insula Miyajima din apropiere, și va conține o selecție de fructe de mare, urmată de o supă de dorada, cu felul principal de sushi de vită și anghilă de la Hiroshima. O selecție de dulciuri tradiționale de la Hiroshima va desăvârși meniul.

Meniul include unul sau două feluri de mâncare care s-ar putea dovedi provocatoare pentru liderii cu gusturi mai puțin „aventuroase”. Prânzul de sâmbătă va include rădăcină de taro la grătar și arici de mare, umplut cu natto – boabe de soia fermentate cu un miros înțepător și o textură lipicioasă – făcute într-un templu budist din Kyoto.

La aceasta se adaugă edamame, carne de vită wagyu,  miso, okonomiyaki, o mâncare de stradă bogată în carbohidrați și cheesecake cu gelato de căpșuni. Felurile de mâncare vor fi servite cu sake local.

 

Citește și