Prima pagină » Știri externe » Mesajul stupefiant pe care Trump i l-ar fi transmis văduvei unui militar ucis de islamiști. Cum se apără președintele SUA

Mesajul stupefiant pe care Trump i l-ar fi transmis văduvei unui militar ucis de islamiști. Cum se apără președintele SUA

Mesajul stupefiant pe care Trump i l-ar fi transmis văduvei unui militar ucis de islamiști. Cum se apără președintele SUA
Detalii pe Gândul

Frederica Wilson se afla în mașină cu Myeshia Johnson în drumul spre Aeroportul internațional din Miami, unde a fost adus corpul neînsuflețit al sergentului La David T. Johnson, decedat la vârsta de 25 de ani. În timp ce se deplasau la aeroport, președintele Donald Trump a sunat-o pe văduva militarului, pentru a-i transmite condoleanțe. Sergentul Johnson s-a numărat printre cei patru militari americani uciși pe 4 octombrie în Niger, într-un atac al islamiștilor afiliați rețelei teroriste Al-Qaida.

„Președintele i-a spus următorul lucru văduvei militarului: «Cred că știa în ce s-a băgat la înrolare, dar bănuiesc că este oricum dureros»”, a declarat Frederica Wilson.

„Da, exact așa a spus. Din punctul meu de vedere, într-adevăr poți spune acest lucru într-o conversație, dar nu îi spui așa ceva unei văduve aflate în suferință”, a adăugat Frederica Wilson.

„Toată lumea știe că atunci când mergi în război este posibil să nu te mai întorci viu. Dar nu îi spui acest lucru unei văduve. Este un lucru atât de insensibil”, a încheiat Frederica Wilson, potrivit CNN.

Casa Albă a transmis că discuțiile președintelui cu rudele militarilor morți în operațiuni sunt private, iar Donald Trump susține că este vorba de o știre falsă. 

„Congresmanul democrat a fabricat în totalitate ceea ce i-am spus soției unui militar decedat într-o operațiune (am dovezi). Trist!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump a fost criticat pentru că nu luase legătura cu rudele celor patru militari imediat după atac. Președintele a declarat că le trimisese scrisori și intenționa să le sune. La rândul său, Donald Trump a sugerat că fostul președinte Barack Obama nu l-a sunat pe generalul John Kelly, actualul șef de cabinet de la Casa Albă, atunci când fiul acestuia a fost ucis în Afganistan în 2010.

Citește și