Ca reprezentant al fratelui său, Kim Yo-jong a fost mandatată să arate o latură mai blândă a regimului nord-coreean, cunoscut la nivel mondial pentru încălcarea flagrantă a drepturilor omului și pentru amenințările nucleare constante, informează The Guardian.
„Părea în formă și destul de agilă, comparativ cu fratele său ori cu alți membri ai familiei, care sunt grași. Vizita lui Kim nu putea fi mai eficientă din punctul de vedere al imaginii pe care și-o face, astfel, Coreea de Nord, mai ales ținând cont de faptul că fratele său este considerat un dictator nemilos care și-a pus agenții să-l otrăvească pe fratele său mai mare, în plină zi, pe un aeroport internațional, și a dat ordin să fie omorât chiar și unchiul său”, a scris într-un editorial pentru Korea Times Oh Young-jin.
Analiștii au discutat fiecare detaliu al apariției surorii dictatorului, de la cantitatea de machiaj pe care a purtat-o, la cât de proeminenți îi sunt pomeții, dar și fiecare piesă pe care Kim a ales s-o poarte, iar tilul „umil”, atât în vestimentație, cât și în maniere, a fost scos în evidență în fața camerelor.
La o cină care a avut loc tot în onoarea Jocurilor Olimpice de Iarnă, aceasta a purtat o jachetă vișinie și pantaloni negri, după cum scrie presa locală, astfel că jurnaliștii nu s-au putut abține să nu facă și o comparație cu Ivanka Trump, cea care va participa la ceremonia de încheiere a Olimpiadei.
Principalul mesaj cu care Kim a defilat în aceste zile a fost: „Sper ca Phenianul și Seulul să devină mai apropiați în inimile oamenilor, lucru care să aducă unificarea și prosperitatea în viitorul apropiat”: Aceasta a avut și o apariție neașteptată la un meci de hockey, acolo unde a venit pentru a încuraja o echipă formată din nord și sud-coreeni, terminând astfel o zi în care i-a făcut și lui Moon invitația de a vizita Phenianul.
„Nord-coreenii sunt negociatori duri, experimentați. Probabilitatea ca aceștia să fie luați de valul sentimentelor mai bune date de Jocurile Olimpice și să facă o concesie dramatică este aproape egală cu 0. Discuțiile vor fi la fel cum au fost întotdeauna: un dialog anevoios caracterizat de neîncredere accentuată, lucru care probabil că nu va duce foarte departe”, a declarat pentru Guardian Robert Kelly, profesor de Științe Politice la Universitatea Pusan.