Prima pagină » Știri externe » Migranții aflați la granița dintre Polonia și Belarus au fost transferați într-un centru de primire | VIDEO

Migranții aflați la granița dintre Polonia și Belarus au fost transferați într-un centru de primire | VIDEO

Migranții aflați la granița dintre Polonia și Belarus au fost transferați într-un centru de primire | VIDEO

Migranții din tabăra improvizată de la granița dintre Polonia și Belarus au fost mutați într-un centru logistic aflat în apropiere, pe teritoriul Belarusului, a informat Poliția de Frontieră din această țară.

Migranții au fost mutați în contextul în care temperaturile continuă să scadă, punându-le viața în pericol, informează Agerpres.

„La 18 noiembrie, toţi refugiaţii din tabăra improvizată de la frontiera dintre Belarus şi Polonia din apropierea punctului de trecere Bruzgi au fost transferaţi, pe bază de voluntariat, într-un centru logistic”, au indicat pe Telegram poliţiştii de frontieră din Belarus.

Marți seară, peste o mie de persoane se refugiaseră în acest centru, dar alți aproximativ 800 de migranți și-au petrecut noaptea afară, la temperaturi sub zero grade Celsius, în corturi și lângă focuri de tabără.

Ulterior, aceștia au fost mutați în centrul logistic respectiv din cauza „condițiilor meteorologice care se înrăutățesc”.

În respectivul centru, migranții au primit mese calde, haine și produse de primă necesitate.

În tabăra improvizată se aflau aproximativ 2.000 de migranți, care s-au instalat într-o zonă împădurită din apropierea punctului de trecere a frontierei Bruzgi. Marți, sute de migranți au încercat să forțeze frontiera, forțele poloneze intervenind cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Polonia confirmă evacuarea migranților

La rândul său, Poliția de Frontieră din Polonia a confirmat informațiile.

Mii de migranți din Orientul Mijlociu se află la granița UE cu Belarus, în condițiile în care temperaturile continuă să scadă, punându-le viețile în pericol. Săptămâna trecută, criza umanitară s-a transformat într-un conflict geopolitic între UE și Statele Unite, pe de o parte, și Belarus, susținută de Rusia, pe de altă parte.

Preşedinţia belarusă a indicat joi după-amiază că în plus, pe lângă această tabără, între 200 şi 500 de persoane erau răspândite de-a lungul frontierei cu Polonia, Lituania şi Letonia.

După o săptămână de tensiuni crescânde, peste 400 de irakieni au fost repatriaţi voluntar joi, potrivit Bagdadului.

Belarus, un aliat al Rusiei şi sub sancţiuni europene din cauza represiunii opoziţiei sale, este acuzat de UE că a încurajat sosirea acestor migranţi pentru a face presiuni asupra europenilor.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și