Milioane de tinere sunt mutilate de propriile mame. „Aveam nevoie sa alăptez, dar nu mai aveam sâni”
Terifianta tradiție a „călcatului sânilor” implică ritualuri barbare prin care fetelor li se aplatizează pieptul cu pietre fierbinți pentru a ascunde semnele pubertății.
Potrivit Daily Mail, în process sunt folosite pietre mari, un ciocan sau o spatula care a fost încălzită peste cărbuni încinși pentru a mutila țesutul mamar și pentru a face ca tânăra să arate cât mai puțin ca o femeie.
Aceasta este o practică răspândită în Camerun, Nigeria și Africa de Sud, mama fetei fiind cea care o aplică în 58% din cazuri, potrivit Departamentului de Servicii pentru Sănătate Publică din SUA. Scopul practicii este de a opri dezvoltarea sânilor la fete între 11 și 15 ani, obicei născut din teama de ceea ce s-ar putea întâmpla după ce fetițele încep să se transforme în femei.
Independent.co.uk avertizează că această formă de mutilare ar putea să se răspândească și în Marea Britanie. Leyla Hussein, activistă și co-fondatoare a organizației Daughters of Eve, a declarat că a întâlnit o femeie din Marea Britanie care a fost supusă practicii de „călcare a sânilor”.
„Călcatul sânilor” expune fetele la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, abcese, mâncărime și infecție, precum și la imposibilitatea de a mai alăpta.
Fetele sunt, de asemenea, susceptibile de a dezvolta chisturi, infecții mamare, febră severă, leziuni tisulare și chiar dispariția completă a unuia sau a ambilor sâni.
De asemenea, mulți consideră că tehnica este inutilă atunci când vine vorba de descurajarea activității sexuale.
În familiile bogate, situația este un pic diferită, folosindu-se o curea elastică care împiedică sânii să se dezvolte.
Declarația unei femei despre această experiență este revelatoare în ceea ce privește trauma trăită de milioane de tinere: „Vărul meu m-a violat când aveam 13 ani și am născut un copil în cele din urmă. Aveam nevoie sa alăptez, dar nu mai aveam sâni. Am încercat să folosim furnici Siafu. Când te înțeapă, sânii se umflă și este încurajată producția de lapte. Am avut trei copii și, în ciuda folosirii furnicilor, nu am reușit să îi alăptez.”