Lăsând la o parte discuțiile despre crizele din Ucraina și Libia care i-au ținut ocupați în timpul zilei, miniștrii și liderii militari ai țărilor membre în NATO, de obicei foarte reținuți și cu ținute ireproșabile, au renunțat la inhibiții, după cină, la un summit al NATO organizat în stațiunea Antalya din Turcia, miercuri seară, precizează Reuters.
Ministrul de Externe din Turcia, Mevlut Cavusoglu, gazda evenimentului, a urcat pe scenă pentru a mulțumi formației care a cântat pentru oaspeții evenimentului, după prima zi de discuții, potrivit site-ului cotidianului turc Hurriyet.
În timp ce acea formație muzicală interpreta piesa „We Are the World”, compusă de Michael Jackson și Lionel Richie în 1985 pentru o campanie internațională împotriva foametei din Africa, Mevlut Cavusoglu i-a invitat pe ceilalți miniștri, militari și participanți la summit să i se alăture pe scenă.
Ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias, a acceptat imediat această ofertă, prinzându-l de încheietura mâinii pe omologul său turc și dansând alături de acesta pe acordurile acelei piese. Jens Stoltenberg, Federica Mogherini și ceilalți participanți i-au urmat în scurt timp și au cântat apoi împreună celebrul cântec american.
Imaginile video care au surprins acest moment inedit au fost realizate de agenția de presă de stat din Turcia (Anadolu).
Cântecul „We Are The World” a fost compus de Michael Jackson în colaborare cu Lionel Richie, care au beneficiat de ajutorul producătorului muzical Quincy Jones. Piesa a fost înregistrată de o serie de artiști de seamă din Statele Unite ale Americii, reuniți sub numele „USA for Africa”. Această acțiune a avut ca scop principal strângerea de fonduri pentru combaterea foametei din Etiopia. Piesa „We Are The World” a ajuns pe primul loc atât în Billboard Hot 100, cât și în Hot R&B/ Hip-Hop, a primit trei premii Grammy în 1986 și a fost vândută în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. Proiectul „We Are The World” (album, videoclip, single) a reușit să obțină peste 50 de milioane de dolari în favoarea cauzei pentru care a fost conceput.