Prima pagină » Știri externe » Ministrul britanic de Finanțe: Marea Britanie nu va reduce taxele și reglementările după Brexit

Ministrul britanic de Finanțe: Marea Britanie nu va reduce taxele și reglementările după Brexit

Ministrul britanic de Finanțe: Marea Britanie nu va reduce taxele și reglementările după Brexit
Marea Britanie nu va reduce taxele și reglementările după ieșirea din Uniunea Europeană și nu va încerca să submineze rivalii europeni, a anunțat ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, relatează site-ul BBC News.

„Impozitul majorat ca procent din economia britanică ne pune chiar în mijlocul grupului de state europene. Nu vrem să se schimbe acest lucru, chiar și după ieșirea din Uniunea Europeană”, a spus Hammond, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde.

Potrivit analiștilor politici, Partidul Conservator este nevoit să-și tempereze abordarea categorică privind Brexit după ce a pierdut majoritatea parlamentară în cadrul alegerilor din iunie, fiind greu să convingă Camera Comunelor să susțină reducerea taxelor și a reglementărilor.

„Adesea aud spunându-se că Marea Britanie are în vedere participarea la o concurență neloială în domeniul reglementării și al impozitării. Acesta nu este nici planul nostru, nici viziunea noastră pentru viitor. Mă aștept să rămânem o țară cu un model social, economic și cultural care să fie recunoscut drept european”, a mai spus Philip Hammond.

Hammond a precizat că Marea Britanie dorește ca lucrătorii din UE să facă parte din economia britanică și să-și continue viața în țară, la fel ca expații britanici care lucrează în Europa.

„Proiectul pentru Brexit nu este o chestiune legată de bani, ci de modul în care Marea Britanie părăsește UE fără a provoca probleme întreprinderilor și oamenilor. Divizarea orașului Londra ar aduce beneficii pentru New York, nu pentru Frankfurt sau Paris”, a spus Philip Hammond pentru Le Monde.

La începutul lunii ianuarie, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, ministrul britanic de Finanțe vorbea despre modificarea sistemului economic după Brexit.

„Dacă nu vom avea acces la piața europeană, dacă vom fi închiși, dacă Marea Britanie ar părăsi Uniunea Europeană fără un acord privind accesul pe piață, atunci am putea suferi daune economice cel puțin pe termen scurt. În acest caz, am putea fi nevoiți să ne schimbăm modelul economic, pentru a ne redobândi competitivitatea”, spunea atunci Hammond.

Citește și