„Dacă Guvernul britanic continuă să ia unele măsuri antiruse, vor riposta în conformitate cu principiul reciprocității”, a declarat Lavrov, după o întrevedere cu omologul său nipon, Taro Kono.
Oficialul de la Moscova a îndemnat autoritățile britanice să „răspundă cu calm” la atacul neurotoxic, în contextul în Guvernul de la Londra susține că Moscova se află în spatele atacului neurotoxic care l-a vizat în orășelul britanic Salisbury pe Serghei Skripal, un fost agent secret rus, și pe fiica acestuia, Iulia.
Pe lângă expulzarea a 23 de diplomați ruși și sistarea contactelor la nivel înalt, un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May a declarat că Londra analizează și posibilitatea luării de alte măsuri.
Aceasta este cea mai gravă criză dintre Rusia și Marea Britanie din ultimii ani. Moscova a negat orice implicare în atacul neurotoxic din Salisbury și, în replică, a dispus expulzare a 23 de diplomați britanici. Președintele rus Vladimir Putin a catalogat acuzațiile drept „lipsite de sens”.
Administrația de la Moscova a atenționat Marea Britanie, transmițându-i recomandarea de a nu amenința o „putere nucleară” precum Rusia, în contextul crizei generate de atacul care l-a vizat pe un fost agent secret rus.