Momente de reculegere în Premier League, în memoria prinţului Philip. La fel se va proceda și la alte competiții sportive din Marea Britanie
În acest weekend, în toate meciurile din Premier League va fi ținut un minut de reculegere, iar arbitrii și fotbaliștii vor purta banderole negre, în memoria prințului Philip, decedat, vineri, la vârsta de 99 de ani.
De asemenea, la meciurile din Scoţia se va ţine un moment de reculegere. De altfel, la toate competiţiile sportive din Marea Britanie se va proceda la fel. Mesaje de condoleanţe au fost transmise şi de conducătorii federaţiilor de rugby, canotaj sau tenis.
Prinţul Philip a fost preşedinte al federaţiei engleze de fotbal între 1955 şi 1957 şi a fost alături de Regina Elizabeth II când Anglia a câştigat Cupa Mondială din 1966. Totodată, Ducele de Edinburgh a fost membru de onoare al Jockey Club şi fost preşedinte la Marylebone Cricket Club, amintește News.ro.
Data funeraliilor încă nu a fost anunţată, dar detaliile finale despre înmormântarea ducelui sunt așteptate să fie publicate în acest weekend.
Înmormântarea va avea loc la Capela Sf. Gheorghe, Windsor, dar aranjamentele au fost modificate în urma pandemiei de coronavirus, iar Ducele nu va avea parte de funeralii de stat, în conformitate cu dorințele sale.
Prințul Philip a murit, la vârsta de 99 de ani
Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 99 de ani, anunţă Palatul Buckingham.
Drapelele britanice au fost coborâte în bernă la Palatul Buckingham. O notă care anunţă decesul ducelui de Edinburgh a fost afişată pe porţile palatului.
Prietenia necunoscută dintre Regele Mihai și Prințul Philip. Ce i-a unit pe cei doi reprezentanți de vârf ai Monarhiei
Secolul al XX-lea a reprezentat căderea Monarhiei și regândirea lumii în alți termeni politici. În toată această mare schimbare, regi precum Phillip, Mihai I și alții, au făcut efoturi să se regăsească în noua orânduire, chiar dacă unul a fost în exil și celălalt a reprezantat cu mândrie întreaga noțiune a sângelui albastru și a mândriei de a fi britanic într-o monarhie constituțională unică în lume.
În anul 2016, producătorul documentarului ”Războiul Regelui” difuzat la Pro TV, John Florescu a avut un dialog cu Prințul Philip despre Regele Mihai și despre legătura trainică care i-a legat din fragedă copilărie.
Pe lângă frumoasa prietenie, pe cei doi îi unește și anul nașterii. Amândoi au venit pe lume în anul 1921.
O prietenie veșnică între Regele Mihai și Prințul Philip
Cei doi au fost veri și au petrecut împreună multe veri în adolescență și în copilărie, atât în România, în stațiuniile Mamaia și Sinaia, cât și în Italia.
Pe Regina Ana, Mihai I a României a întâlnit-o prima dată la nunta Ducelui cu Regina Elisabeta a II-a. Totul se întâmpla în toamna anului 1947…
Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe pentru regina Elisabeta a II-a și prințul Charles: „Prințul Philip rămâne o sursă de inspirație”
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis – vineri – un mesaj de condoleanțe către regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit și fiului acesteia, Charles, prințul de Wales, ca urmare a decesului prințului Philip, duce de Edinburgh.
Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri de către Administrația Prezidențială, notează site-ul agenției Agerpres.