Momentul exploziei din Beirut, surprins în timpul unui interviu al BBC | VIDEO
O înregistrare video în timpul căreia o jurnalistă a biroului local al BBC intervieva un oficial marocan a surprins impactul exploziei petrecute marți la Beirut asupra clădirii instituției de presă.
Astfel, imaginile, făcute publice chiar de către postul britanic de televiziune BBC, o arată pe jurnalista Maryem Taoumi în timp ce îl intervievează pe Faisal Al-Aseel, manager de proiect în cadrul Agenției Marocane pentru Energie Sustenabilă.
În timpul interviului, realizat online de către jurnalista BBC, sediul instituției a fost lovit de suflul exploziei de la Beirut.
Impactul a fost extrem de puternic, întrucât biroul BBC din Liban se află la aproximativ un kilometru și jumătate față de locul producerii exploziei.
Inițial, în timpul interviului se aude un zgomot puternic, iar câteva secunde mai târziu, jurnalista se prăbușește la pământ și începe să strige disperată după ajutor.
În tot acest timp, Faisal Al-Aseel și o colegă a acestuia urmăresc șocați scenele, neștiind cum să reacționeze pentru a o ajuta pe jurnalista din Liban.
Ulterior, reprezentanții BBC au anunțat că jurnalista se află în acest moment în afara oricărui pericol.
Explozia de marți a dus la moartea a peste o sută de persoane și la rănirea altor câteva mii
Autoritățile de la Beirut au anunțat că bilanțul exploziei petrecute marți în zona portuară a capitalei libaneze a ajuns la 100 de morți și cel puțin 4.000 de răniți.
Pe măsură ce echipele de intervenție și salvare intervin în continuare pentru a căuta victime și eventuali supraviețuitori de sub dărâmături, autoritățile se tem că bilanțul ar urma să crească în următoarele ore și zile.
Președintele țării, Michel Aoun, a anunțat că 2.750 de tone de nitrat de amoniu, folosit în fertilizatori, dar care este utilizat și pentru fabricarea de bombe, fusese depozitat timp de șase ani în portul Beirut fără măsuri de securitate, ceea ce Aoun a descris ca fiind „inacceptabil”.
Explozia de marți de la Beirut a avut loc cu doar trei zile înainte ca o instanță ONU să dea verdictul în procesul privind asasinarea, în 2005, a fostului premier al Libanului, Rafik Hariri.
Deflagrația a fost atât de puternică încât a fost auzită și în Cipru, Israel și Iordania.