Moscova neagă informațiile transmise de Kiev despre moartea comandantului Flotei ruse a Mării Negre
Administrația de la Moscova a negat, marți, informațiile transmise de Ucraina privind uciderea comandatului Flotei militare ruse a Mării Negre, Viktor Sokolov, într-un atac comis de armata ucraineană asupra orașului Sevastopol.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că viceamiralul Viktor Sokolov a participat marți la o reuniune prin videoconferință a comandanților militari, coordonată de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, conform agenției de presă Tass și cotidianului Le Monde.
Ministerul rus al Apărării a difuzat imagini de la videoconferință.
Anterior, Președinția Rusiei anunțase că nu avea informații despre moartea comandantului Flotei ruse a Mării Negre. ”Nu avem nicio informație în acest sens de la Ministerul Apărării”, afirmase Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, răspunzând la o întrebare despre moartea comandantului Flotei ruse a Mării Negre.
Administrația de la Kiev a anunțat, luni, că Viktor Sokolov, comandantul Flotei militare ruse a Mării Negre, a fost ucis în atacul cu rachete care a vizat vineri orașul Sevastopol, situat în Crimeea. ”În urma distrugerii Cartierului General al forțelor armate ruse, au fost uciși 34 de ofițeri, printre care comandantul Flotei ruse. Alte 105 persoane au fost rănite. Clădirea nu va putea fi restaurată”, a transmis Biroul de presă al forțelor militare speciale din Ucraina, citat de cotidianul Le Monde și de site-ul Tagesschau.de.
Până acum, Rusia nu făcuse niciun comentariu pe acest subiect.
Cel puțin o rachetă ucraineană a lovit, vinerea trecută, Cartierul General al Flotei ruse a Mării Negre. Guvernatorul numit de Rusia în Crimeea, Mihail Razvojaev, a declarat atunci că în urma atacului a izbucnit un incendiu. Autoritățile militare ruse anunțaseră că un militar era dispărut în urma atacului ucrainean. Moscova nu a raportat alte victime.
În contextul contraofensivei militare, armata rusă a intensificat, în ultimele luni, atacurile asupra obiectivelor ruse, inclusiv în regiunea Crimeea, anexată unilateral de Moscova în 2014, și chiar pe teritoriul Rusiei.
Citește și: