Netanyahu: „Iranul a făcut o mare greșeală în această seară și va plăti pentru asta”/ Bennet: „Să distrugem programul nuclear iranian”

Netanyahu: „Iranul a făcut o mare greșeală în această seară și va plăti pentru asta”/ Bennet: „Să distrugem programul nuclear iranian”
Netanyahu: „Iranul a făcut o mare greșeală în această seară și va plăti pentru asta”/ Bennet: „Să-i distrugem programul nuclear al Iranului„
Publicat: 02/10/2024, 02:38
Actualizat: 02/10/2024, 03:37

Premierul Benjamin Netanyahu a comentat la începutul reuniunii Cabinetului de Securitate de marți seară asupra atacului iranian cu rachete asupra Israelului. 

„Iranul a făcut o mare greșeală în seara asta și va plăti pentru asta”, a susținut premierul, citează Times of Israel.

Kamala Harris și alți lideri occidentali condamnă atacul iranian

Vicepreședintele Kamala Harris a condamnat atacul cu rachete iraniene, descriindu-l ca fiind „neglijent și sfidător”. Ea a mai pus că „Teheranul este o forță destabilizatoare și periculoasă” în Orientul Mijlociu.

Harris a susținut decizia președintelui american Joe Biden de a ordona personalului militar american să doboare rachetele iraniene care vizau Israelul.

 „Israelul, cu ajutorul nostru, a reușit să respingă acest atac”, a declarat Harris, subliniind că eforturile comune ale SUA, Iordania și Israel au ajutat la salvarea multor vieți nevinovate.

„Întotdeauna voi asigura că Israelul are capacitatea de a se apăra împotriva Iranului și a militanților teroriști susținuți de Iran. Angajamentul meu față de securitatea Israelului este neclintit. Iranul nu este doar o amenințare pentru Israel, ci este de asemenea o amenințare pentru personalul american din regiune, interesele americane și civilii nevinovați din întreaga regiune care suferă din cauza  grupărilor teroriste proxyh susținute de Iran”, continuă ea.

La rândul său, premierul britanic Keir Starmer a condamnt atacul iranian. Consiliul de Securitate al ONU a programat o întâlnire de urgență pentru miercuri la 10 dimineața, ora locală, la cererea Franței și Israelului.

Fost premier israelian: Acum este momentul să distrugem programul nuclear iranian

Fostul prim-ministru Naftali Bennett subliniază că Israelul trebuie să acționeze „acum” împotriva programului nuclear al Iranului. El acuză Republica Islamică că„a făcut o greșeală teribilă” prin atacul său masiv cu rachete din seara trecută.

„Israelul are acum cea mai mare oportunitate din ultimii 50 de ani de a schimba fața Orientului Mijlociu. Trebuie să acționăm acum pentru a-i distruge programul nuclear al Iranului, facilitățile sale energetice centrale și pentru a incapacita fatal acest regim terorist. Trebuie să eliminăm această amenințare teribilă la adresa viitorului copiilor noștri. Avem justificarea. Avem uneltele. Acum că grupările Hezbollah și Hamas sunt paralizate, iar Iranul este expus”, a scris el pe X. El continuă să scrie că bombardarea Iranului i-ar putea oferi „poporului iranian șansa de a se ridica și de a scăpa de regimul care îi terorizează femeile și fiicele.”

Reprezentanții armatei israeliene au dezvăluit că  la câteva zile după masacrul comis de Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului, mii de teroriști Hezbollah fuseseră poziționați lângă granița cu Libanul pentru a lansa o ofensivă asupra Galileei și a provoca o carnagiu similar.

Netanyahu amenință: „Israelul luptă împotriva Axei Răului în multe zone. Cer forțelor luminii să se unească împotriva Teheranului”

„Vor exista consecințe severe pentru acest atac și vom colabora cu Israelul pentru a ne asigura că se întâmplă acest lucru”, a spus consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan în timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, la câteva ore după ce Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete balistice către Israel. Iranul a amenințat că orice țară care sprijină Israelul va fi atacată.  Bombardamentul masiv lansat de Iran împotriva Israelului marți a constat în aproximativ 180 de rachete balistice. Sistemul de apărare israelian, dar și cel american  au interceptat un „număr mare” dintre proiectilele lansate. Un bărbat palestinian de 37 de ani a fost ucis de schije în satul Nu’eima din Cisiordania, lângă Ierihon, iar două persoane au fost raportate ca fiind ușor rănite în Israel din cauza schijelor.

Aproape 10 milioane de oameni au fost trimiși în adăposturi anti-bombă, în timp ce proiectile și interceptoarele explodau pe cer. La scurt timp după atac, care a fost în mare parte nereușit, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a avertizat Teheranul că a comis „o mare greșeală” și „va plăti pentru aceasta”.

Regimul din Iran nu înțelege determinarea noastră de a ne apăra și determinarea noastră de a riposta împotriva dușmanilor noștri. [Liderul Hamas Yahya] Sinwar și [comandantul militar de top al Hamas Mohammed] Deif nu au înțeles acest lucru, [liderul Hezbollah Hassan] Nasrallah și [șeful de stat major Hezbollah Fuad] Shukr nu au înțeles acest lucru, și probabil că sunt cei din Teheran care nu înțeleg acest lucru.Ei vor înțelege că cine ne atacă, noi îl vom ataca”, a amenințat premierul, adăugând că „Israelul luptă împotriva axei răului  în Cisiordania, Gaza, Liban, Yemen, Siria și Iran”, solicitând „forțelor luminii din lume” să se unească împotriva Teheranului.

„Alegerea nu a fost niciodată mai clară între tiranie și libertate, între binecuvântare și blestem”, a conchis premierul.

Sursa Foto: Profimedia 

Citește și: IRANUL și grupul Hezbollah au atacat Israelul cu rachete /Armata israeliană este în stare de alertă maximă

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Mii de evrei trec prin România, în pelerinaj spre Ucraina. Zeci de zboruri pe aeroporturile...
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
Detalii şocante din ancheta uciderii româncei din Italia. Criminalul a omorât-o cu o mișcare de...
Doi pensionari români, prinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii în valoare de 650.000 de...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Fosta prezentatoare tv care arată WOW la 54 de ani. La ce aliment a renunțat...
Localitatea terorizată de lupi. Atacă în fiecare noapte şi au ucis zeci de câini
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a...
ULTIMĂ ORĂ! Știrea zilei despre Maria Ciobanu
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie...
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Imagini incredibile cu Alin Oprea și Larisa Uță! Au mers în fața altarului în urmă...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Julia Roberts, recompensată cu un premiu César d’honneur pentru întreaga carieră