Palatul Elysée a oferit, marți, noi detalii despre starea de sănătate a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, infectat cu virusul Sars-CoV-2, potrivit postului BFM TV, citat de Mediafax.
Starea preşedintelui rămâne stabilă în raport cu ziua de ieri”, a transmis Preşedinţia Franţei.
Emmanuel Macron, care – luni – a împlinit vârsta de 43 de ani, se află în izolare, de joia trecută (de când a fost confirmat cu noul coronavirus), în reşedinţa prezidenţială „La Lanterne”, situată în complexul Palatului Versailles, la periferia oraşului Paris.
Emmanuel Macron a prezidat luni, prin videoconferinţă, o şedinţă de guvern. Acesta declarase, vineri, într-o înregistrare video, că are simptome specifice coronavirusului, dar se simte „bine”, precizând că va continua să asigure afacerile curente ale conducerii ţării.
Palatul Élysée a anunțat, joi, că soția președintelui, Brigitte Macron, a fost deja testată negativ pentru noul coronavirus, potrivit Le Figaro.
Prima doamnă a Franței a făcut, joi dimineață, un test PCR, al cărui rezultat este negativ. Ea va fi retestată în următoarele zile și rămâne în izolare, potrivit reprezentanților Cabinetului său, citați de AFP.
Franţa a devenit primul stat din Europa care a depăşit două milioane de cazuri de COVID-19, la sfârșitul lunii noiembrie. Cu 2.036.755 de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, Franţa a înregistat al patrulea cel mai grav bilanţ la nivel mondial, după Statele Unite (11,2 milioane), India (8,8 milioane) şi Brazilia (5,8 milioane), scrie Euronews.
Totuşi, ministrul Sănătăţii Olivier Veran a declarat, atunci, că „eforturile francezilor dau roade” – ţara a intrat spre sfârşitul lunii octombrie în a doua perioadă de carantină din 2020. Ministrul a adăugat că Franţa a depăşit deja „vârful epidemic” al infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.
Datoria Franţei a crescut în prima jumătate a anului de două ori peste media zonei euro, potrivit datelor colectate de Eurostat şi Banca Centrală Europeană.
Astfel, datoriile companiilor au crescut cu 18,1 puncte procentuale din produsul intern brut (PIB), faţă de 7 puncte procentuale în Italia şi 2,6 în Germania.
Agenţia naţională de statistică a Franţei – Insee – a declarat că PIB-ul din T3 a rămas la 4,3% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.