Noi tiruri, urmate de mai multe explozii, au lovit duminică orașul Stepanakert, capitala regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah.
Noile atacuri vin în contextul confruntărilor din ultima săptămână dintre forțele azere și separatiștii armeni din regiune, informează Agerpres.
Sirenele au pornit în jurul orei locale 09:30 (08:30, ora României, n. red.) în oraș, iar la scurt timp au avut loc mai multe explozii în Stepanakert.
Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei Republici Artsakh (republică fără recunoaștere internațională care controlează de facto Nagorno-Karabah, n. red.) a anunțat că orașul a fost vizat de „tiruri cu rachete”.
În ultimele zile, capitala regiunii a fost vizată de o serie de bombardamente, fapt care a forțat populația să se retragă în adăposturi.
Alimentarea cu energie electrică a orașului Stepanakert este întreruptă din noaptea de sâmbătă spre duminică.
Potrivit Ministerului de Externe al republicii autoproclamate, energia electrică este întreruptă ca urmare a unor atacuri ale forțelor azere asupra rețelelor de electricitate.
Ministerul azer al Apărării a anunțat la rândul său că forțele armene au lansat și ele atacuri cu rachetă asupra orașului.
„Armata azeră a luat măsurile de retorsiune adecvată împotriva duşmanului”, a informat Ministerul Apărării de la Baku.
Autoritățile din Armenia au declarat săptămâna trecută legea marțială și au dispus mobilizarea totală a Armatei, ca urmare a unor confruntări produse în regiunea Nagorno-Karabah, disputată cu Azerbaidjanul.
Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan cu privire la regiunea Nagorno-Karabah a provocat îngrijorare în rândul statelor occidentale, întrucât ar putea spori instabilitatea din regiunea Caucazului, zonă tranzitată de importante conducte de petrol și gaze naturale.
Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Armenia și Azerbaidjan.
Ministerul armean de Externe a anunțat vineri că este „pregătit să se angajeze în discuții” cu Franța, Rusia și Statele Unite în legătură cu o eventuală încetare a focului în regiunea Nagorno-Karabah, regiune disputată de Armenia și Azerbaidjan.