Noua erupție a virusului mortal în Iran și Coreea de Sud pune pe jar lumea medicală
O erupție de noi cazuri de coronavirus în Coreea de Sud, Iran, precum și în spitalele și închisorile chineze a reînnoit îngrijorările cu privire la răspândirea acestei boli mortale care a ucis mai mult de 2.200 de oameni, scrie AFP.
Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că națiunile lumii s-ar putea confrunta cu o problemă gravă dacă nu reușesc să „ia măsuri dure” împotriva virusului, care a infectat peste 75.000 de persoane în China și peste 1.100 în străinătate.
China a publicat vineri noi cifre oficiale care arată noi cazuri de încetinire în această săptămână, ca dovadă că măsurile sale drastice de combatere a virusului funcționează, dar noi cazuri de infecții au apărut la două spitale din Beijing și în închisorile din toată țara.
Alertă în Iran: 13 noi cazuri de coronavirus
Coronavirusul s-a răspândit în mai multe orașe iraniene, a declarat vineri un oficial al ministerului sănătății, citat de Reuters. Potrivit autorităților iraniene, focarul ar fi pornit din orașul sfânt Qom și noul virus a provocat încă două decese.
Iranul a confirmat 13 noi cazuri de coronavirus, aducând totalul cazurilor din țară la cifra 18, dintre care patru au decedat.
„Pe baza rapoartelor existente, răspândirea coronavirusului a început în Qom și ulterior a ajuns acum în mai multe orașe din țară, inclusiv Teheran, Babol, Arak, Isfahan, Rasht și alte orașe”, a declarat ministrul sănătății, Minou Mohrez, citat de agenția oficială de știri IRNA.
Probleme în Coreea de Sud și Japonia
O sectă din Coreea de Sud a fost identificată ca focar de infecție cu coronavirus, pe fondul unei creșteri bruște a numărului de cazuri în țara asiatică, informează BBC.
Cel puțin 30 din noile cazuri de infectare cu Covid-19 anunțate joi provin din rândul membrilor sectei din orașul Daegu.
În Japonia, situația este alarmantă. Ministrul sănătății a anunțat că practic s-a pierdut urma unor persoane infectate. Populația țării numără foarte mulți bătrâni, categorie considerată cea mai vulnerabilă în fața virsului. În plus, se cunoaște cultul pentru muncă al japonezilor, care sunt foarte reticenți în a-și lua concedii medicale dacă se simt rău.