Noua TACTICĂ a Rusiei de a-și îngenunchea adversarii politici. Cu ce a înlocuit ARMA NUCLEARĂ, suprema amenințare a Kremlinului

Noua TACTICĂ a Rusiei de a-și îngenunchea adversarii politici. Cu ce a înlocuit ARMA NUCLEARĂ, suprema amenințare a Kremlinului
Publicat: 31/05/2024, 11:14
Actualizat: 31/05/2024, 11:16

Rusia pare să schimbe tactica în ceea ce privește amenințarea la nivel mondila! După ce invocarea armei nucleare părea să fie principala sursă de amenințare a Kremlinului, iată că strategia lui Putin se schimbă. Cel puțin, așa arată un nou scenariu la adresa regimului de la Kremelin. Serviciile de securitate din toată Europa sunt în alertă, după ce Rusia a început să folosească o nouă armă – sabotajul – pentru a provoca o serie de incendii misterioase și atacuri asupra infrastructurii din țările baltice, Germania și Marea Britanie, potrivit The Guardian.

Cu toate că nu există nicio dovadă că aceste incidente ar fi fost coordonate, serviciile de securitate cred că ar putea face parte dintr-o campanie mai vastă a Moscovei de destabilizare a Occidentului, care a luat partea Ucrainei.

Totul a început, după ce un incendiu a izbucnit într-un centru Ikea din Vilnius, Lituania. Premierul polonez, Donald Tusk, a fost primul care indicat faptul că ar putea fi mâna unui sabotor străin.

Investigatorii suspectau deja implicarea Rusiei într-un incendiu din estul Londrei, un altul în Polonia care a distrus cel mai mare mall din țară, o încercare de sabotaj în Bavaria, Germania, și un graffiti antisemit la Paris.

Anchetatorii investighează posibilitatea ca Rusia să fi fost implicată în incendiul care a distrus centrul comercial din Varșovia – ambasada rusă a spus că această acuzație este o teorie a conspirației.

Un bărbat din Marea Britanie a fost acuzat în aprilie că a orchestrat un atac prin incendiere asupra unor proprietăți aparținând unui afacerist ucrainean într-o zonă industrială din Leyton, estul Londrei, după ce ar fi fost recrutat de serviciile rusești de informații.

Ministrul apărării din Estonia, Hanno Pevkur, a spus că țara sa a fost deja victima sabotajului Rusiei.

„Au desfășurat operațiuni asemănătoare în Estonia. Ei au angajat 10 oameni să atace mașina ministrului de interne și mașina unui jurnalist. Ne pare rău să spunem, dar trebuie să înțelegem că Rusia este din ce în ce mai agresivă împotriva țărilor europene și țărilor NATO”, a precizat oficialul, potrivit sursei citate.

Mai exact, Pevkur se referea la incidente care au avut loc în februarie, atunci când geamurile mașinilor ministrului Lauri Läänemets și a jurnalistului au fost sparte. Șase persoane arestate la scurt timp, inclusiv cetățeni ruși și cu cetățenie dublă ruso-estonă. Atacuri asupra unei baze militare din Bavaria și amenințări cu bomba la Atena Doi cetățeni germani care au și cetățenie rusă au fost arestați luna trecută, fiind suspectați că plănuiau atacuri de sabotaj inclusiv asupra unei baze militare din Bavaria.

Principalul suspect a fost acuzat că plănuia să provoace o explozie, să pornească un incendiu și să rămână în contact cu serviciile rusești de informații Mai multe școli au fost evacuate în jurul orașului Atena după o amenințare cu bombă care s-a dovedit a fi falsă.

Poliția a asociat incidentul cu un server rusesc și a spus că este o încercare de a „perturba ordinea publică”. Situații similare au apărut și în Lituania și Olanda, care au avertizat că Rusia „încearcă să intimideze” țările NATO și din UE.

„Cred că acesta este felul în care Rusia și, de asemenea, Uniunea Sovietică au lucrat în toată istoria recentă”, a spus ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren. „În cei 75 de ani ai NATO cred că am văzut asta de multe ori.”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a arătat și el cu degetul înspre Moscova

„Am văzut mai mulți oameni arestați în toată alianța și în diferite țări aliate cu NATO care au fost acuzați de incendiere sau sabotaj… Ceea ce pot spune este că am văzut o activitate mai intensă a serviciilor de informații rusești în toată alianța. Ca atare, ne-am sporit vigilența.”

CITIȚI ȘI:

Cum vrea Putin să CONTROLEZE clasa muncitoare din Rusia: ”Oamenii cad mai ușor în PLASA PROPAGANDEI de la Kremlin”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
„Celulele timpului” din creier ar putea fi mai cruciale decât am crezut vreodată
×