Ce a pățit o femeie de afaceri din China, după ce a pătruns ilegal în reședința lui Donald Trump din Florida
Yujing Zhang, o femeie de afaceri din China, în vârstă de 35 de ani, a fost deportată din Statele Unite ale Americii (SUA), după ce a pătruns ilegal în clubul Mar-a-Lago din Florida al fostului președinte american Donald Trump, în timp ce acesta se afla în interior.
Ea a fost arestată pe 30 martie 2019, pterecând doi ani în închisoare, după ce a reușit să intre în complexul privat.
Potrivit agenților Serviciului Secret, femeia a reușit să pătrundă după ce i-a mințit, Ea le-a trezit suspiciuni în momentul în care angajații complexului și-au dat seama că le dăduse motive diferite pentru care se afla acolo.
Potrivit unuia dintre oamenii care erau însărcinați cu securitatea reședinței președintelui, chinezoaica avea asupra ei patru telefoane mobile, un laptop, un hard drive extern și un USB care conținea un malware sau un virus.
În momentul arestării acesteia, s-au ridicat îngrijorări cu privire la securitatea națională și multă lume s-a întrebat dacă nu cumva este chiar un spion al Chinei.
În septembrie 2019, Yujing Zhang a fost condamnată pentru sperjur față de un agent federal și încălcarea proprietății private (trespassing), scrie Business Insider.
Femeia nu a fost niciodată acuzată de spionaj, iar motivul pentru care a intrat în reședința președintelui rămâne un mister, mai ales că procurorii nu au oferit informații clare cu privire la acest aspect.
La momentul respectiv, tânăra i-ar fi spus judecătorului că a mers la reședința lui Trump pentru a se „întâlni cu președintele și familia sa și să-și facă prieteni”.
De asemenea, ea ar mai fi afirmat că președintele le-a spus reporterilor că el ar fi invitat-o, acest lucru fiind catalogat drept minciună.
Zhang a fost condamnadă la opt luni de închisoare. Judecătorul a condamnat-o la opt luni de închispare și a hotărât ca ea să fie predată oficialilor de imigrare pentru a fi deportată după eliberare.
În decembrie 2020, femeia a ajuns la autoritățile de imigrare. Totuși, din cauza întârzierilor de deportare cauzate de pandemie, a fost reținută pentru aproape doi ani suplimentari, de trei ori mai mult decât pedeapsa inițială.