Prima pagină » Știri externe » O companie aeriană din SUA a contactat 800 de pasageri, pe fondul temerilor privind Ebola

O companie aeriană din SUA a contactat 800 de pasageri, pe fondul temerilor privind Ebola

O companie aeriană din SUA a contactat 800 de pasageri, pe fondul temerilor privind Ebola
Compania americană Frontier Airlines a contactat aproximativ 800 de pasageri care au efectuat curse cu un avion în care a fost o asistentă bolnavă de Ebola, cerându-le să ia legătura cu Centrul pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor (CDC), relatează postul local Fox 59.

Notificările vizează 800 de pasageri care au călătorit cu avionul în care a fost Amber Vinson, o asistentă din Dallas ce a luat Ebola de la un pacient liberian care între timp a decedat.

Asistenta Amber Vinson a zburat de la Dallas la Cleveland și retur, pe 10, respectiv 13 octombrie. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor a admis că este posibil ca asistenta să nu fi avut simptome de Ebola în momentul deplasărilor cu avionul.

Însă compania Frontier Airlines a contactat, ca măsură de precauție, aproximativ 800 de pasageri care au călătorit cu aceeași aeronavă, fie împreună cu asistenta medicală, fie ulterior. În plus, compania aeriană a scos din uz avionul respectiv.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a îndemnat pe cetățenii americani „să nu cedeze isteriei sau temerilor” privind epidemia de Ebola. „Noi toți – cetățeni, lideri politici, instituții media – avem responsabilități. Este o boală gravă, dar nu trebuie să cedăm isteriei sau temerilor, pentru că astfel ne va fi mai greu să îi informăm pe oameni cu exactitate. Trebuie să ne lăsăm conduși de știință. Trebuie să vedem realitatea”, a pledat Barack Obama. „Statele Unite nu se confruntă cu o epidemie de Ebola”, a insistat liderul de la Casa Albă.

Un pacient venit din Liberia a decedat, în Texas, de Ebola, iar două asistente medicale care l-au îngrijit au luat boala. Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puțin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în șapte țări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania și SUA), potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citește și