Felia din acel tort cu fructe și alcool a fost una dintre cele 2.000 de porții servite invitaților prezenți la recepția spectaculoasă organizată cu acea ocazie la palatul Buckingham pe 20 noiembrie 1947.
În mod uimitor, felia de tort, care este în continuare înfășurată în ambalajul ei original din hârtie cerată, a supraviețuit intactă vreme de 68 de ani, grație concentrației ridicate de alcool și este, potrivit experților, comestibilă.
Tortul de nuntă al reginei Elizabeth a II-a avea o înălțime de 2,75 metri și era compus din patru etaje.
Felia a fost conservată într-o cutie din carton alb pe care a fost imprimat următorul text, cu litere aurii: „E.P. Buckingham Palace 20th November 1947” .
În interiorul cutiei se află și o felicitare la adresa mirilor.
Experții consideră că această felie din tortul regal ar putea fi vândută cu 500 de lire sterline la licitația ce va fi organizată de casa Gorringes, în Lewes, un oraș din comitatul East Sussex.
Licitația va avea loc cu o săptămână înainte ca regina Elizabeth a II-a să devină suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria monarhiei din Marea Britanie. Suverana britanică, în vârstă de 89 de ani, va doborî, pe 9 septembrie, un record istoric, stabilit de regina Victoria, care a petrecut pe tronul britanic 63 de ani, 7 luni și 2 zile, înainte de a muri, pe 22 ianuarie 1901.
Felia de tort este scoasă la licitație de un colecționar privat, al cărui socru a fost managerul celebrului restaurant Scott’s din cartierul londonez Mayfair.