O femeie de 59 de ani din Japonia a plecat de la serviciu cu două minute mai devreme și apoi s-a trezit cu salariul tăiat cu 10 la sută.
Pentru a nu rata autobuzul care îi ducea acasă, mai mulți angajați au plecat de la slujbă cu două minute mai devreme. Totuși, doar femeia a fost sancționată.
Situația a fost semnalată de Consiliul școlar al orașului Funabashi, din prefectura Chiba. Se pare că angajații plecau cu două miunte mai devreme față de 17:15, momentul în care se termina programul, pentru a ajunge în stația de autobuz la 17:17, ora la care venea autobuzul care îi transporta spre casă. În cazul în care nu ajungeau la ora respectivă, oamenii ar fi trebuit să mai aștepte jumătate de oră.
Femeiea care a fost sancționată se ocupă chiar de gestionarea prezenței. În plus, este posibil ca ea să fi avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program.
În total, în perioada mai 2019 – ianuarie 2021, s-au înregistrat 316 cazuri în care salariații au plecat mai devreme de la muncă, a semnalat Consiliul școlar al orașului Funabashi, din prefectura Chiba.
Criza de materiale consumabile ar putea afecta campaniile de vaccinare din întreaga lume, dată fiind cererea tot mai mare de seringi pentru injectarea serului împotriva COVID-19.
La nivel mondial ar fi nevoie de aproximativ zece miliarde de seringi pentru vaccinarea împotriva COVID-19, însă producătorii abia reușesc să facă față acestei cereri uriașe, informează Digi24, care citează The New York Times.
Oficiali din Statele Unite și Uniunea Europeană au avertizat deja că au nevoie de mai multe seringi, iar cererea crește exponențial, mai ales ca urmare a faptului că Brazilia a limitat, începând cu luna ianuarie, exporturile de seringi și ace după ce s-a confruntat cu lipsa acestora în campania de vaccinare.
Situația devine cu atât mai complicată cu cât vaccinul nu poate fi administrat cu orice seringă, fiind nevoie de un tip specific.
În februarie, autoritățile din Japonia au anunțat că se confruntă cu mari probleme în utilizarea celei de-a șasea doze din flacoanele de vaccin Pfizer, deoarece țara nu deține suficiente seringi pentru această doză adițională, ceea ce duce la aruncarea a milioane de doze din cauza crizei consumabilelor. O problemă similară a apărut și în Statele Unite.