Prima pagină » Știri externe » O femeie infectată cu COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil

O femeie infectată cu COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil

O femeie infectată cu COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil

O femeie de 35 de ani din Italia, bolnavă de COVID-19 și indubată de o lună, a dat naștere unui copil. Ea se află în coninuare într-o stare gravă, iar micuțul se află la terapie intensiva, dar nu a luat virusul.

Femeia a născut la spitalul Cona, Ferrara. Ea este infectată cu COVID-19 și este intubată în terapie intensivă de o lună, potrivit La Stampa.

Tatăl copilului nou-născut povestește că toată familia a fost lovită de virus, inclusiv socrii şi cumnatul. Cei doi copii ai familiei, de 6 şi 2 ani, au luat şi ei virusul, dar au fost asimptomatici. Pentru că în familie nu avea cine să îi îngrijească, au fost spitalizaţi pentru o perioadă în pediatrie şi apoi, datorită asistenţilor sociali, au fost duşi la un hotel suport COVID. Bărbatul li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toţii acasă.

Soția lui este încă în stare gravă. „Medicii au fost foarte buni. Au aşteptat ca bebeluşul, prematur, să se nască în siguranţă, prin cezariană. În acest fel, soţia mea poate fi tratată şi cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul.

„Resto del Carlino” scrie că Rayt – „ploaie binecuvântată” – este primul bebeluş născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

Povestea familiei a cutremurat oraşul, dar şi pe medici şi asistenţi sociali.

„Mulţi ne ajută, dar dificultăţile sunt mari”

„Mulţi ne ajută, dar dificultăţile sunt mari”, spune Radouani Ben Zouini, tatăl bebeluşului.

Bărbatul povesteşte că Rayt se află în terapie intensivă, pentru că mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, dar nu are COVID: „este un bebeluş frumos, 2 kilograme şi 200 de grame, un adevărat cadou din cer”.

„Sunt momente în care nu ştiu ce vom face. Pe lângă frica pentru soţia mea, grijile pentru condiţiile celorlalţi membri ai familiei, trebuie să mă gândesc şi la problemele casei şi să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut şi apartamentul în care locuim şi în curând va trebui să plecăm”.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele