Kamilah Brock, în vârstă de 32 de ani, este bancher și a declarat că polițiștii au tras-o pe dreapta în Harlem, în timp ce staționa la semafor și au întrebat-o de ce nu ține mâinile pe volan. Femeia le-a spus că a oprit la semafor și a dansat puțin pe ritmul muzicii din mașina sa. Polițiștii au coborât-o din BMW și au dus-o la o secție, unde a fost ținută câteva ore, înainte să fie eliberată fără acuzații, scrie independent.co.uk.
Oamenii legii i-au spus lui Kamilah că își poate recupera mașina, un BMW 325Cl fabricat în anul 2003, în următoarea zi. Când a venit să-și ia autoturismul, polițiștii nu au crezut că ea este proprietara de drept. „Am simțit că, din momentul în care am spus că am un BMW, am fost considerată o mincinoasă”, a povestit Brock. „Mi-au pus cătușele și mi-au zis că mă duc la mașina mea, dar m-au transportat într-o ambulanță, la spital”.
Tânăra de culoare a fost dusă la spitalul pentru pacienți cu boli psihice din Harlem, unde, potrivit avocatului ei, medicii au dezbrăcat-o complet și i-au administrat sedative puternice.
Femeia a stat opt zile în spital și asistenții au încercat să o convingă pe Brock „să nege că BMW-ul este al ei, că este bancher și președintele Barack Obama este unul dintre followerii ei de pe Twitter”. Toate aceste lucruri sunt însă adevărate.
„Am fost privită ca o mincinoasă”, a povestit femeia. Potrivit avocatului doamnei Brock, Michael Lamonsoff, femeia nu a suferit niciodată de probleme psihice. „Dacă o femeie albă ar fi venit să-și recupereze BMW-ul confiscat de poliție, ar fi devenit victima polițiștilor?”, a întrebat avocatul.
„Ar fi fost interogată? Ar fi fost întâmpinată cu jigniri și comentarii sarcastice? Ar fi trebuit să justifice exact cine este, pentru a primi ajutor? Nu cred. Cred că ura rasială a jucat un rol în acest incident nefericit”, a conchis Lamonsoff, care o reprezintă pe Brock în procesul împotriva poliției din New York.